Matovičovo táranie spôsobuje škody. Pellegrini sa pustil do ostrej kritiky premiérovho konania

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Igor Matovič má podľa expremiéra neutíchajúcu a neodolateľnú túžbu niečo na tlačovkách oznamovať a vôbec si neuvedomuje, že jeho výroky berú stále mnohí ľudia vážne.

    „V snahe vzbudiť dojem človeka, ktorý rieši problémy, často oznámi niečo, čo si práve na tlačovke vymyslel, alebo zabudne dodať podstatné ´podrobnosti´, ktoré v tom čase ešte nie sú známe,“ kritizuje postupy súčasného predsedu vlády.

    Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini

    Podľa Pellegriniho sa tak stalo aj pri oznamovaní spustenia inteligentnej karantény.

    „Za chaos na hraniciach nie je zodpovedný Google ani Apple, ktoré si robia svoju štandardnú prácu, ale vláda, ktorá oznámila ľuďom niečo, čo vôbec nevedela garantovať. A to už ani nehovorím, že to bol ikstý termín spustenia aplikácie, ktorý sa niekoľkokrát odkladal pre prieťahy s jej prípravou na Slovensku,“ konštatuje na sociálnej sieti podpredseda NR SR.

    Jeho kritika pokračuje aj ďalej, podľa neho premiér „obalamutil majiteľov reštaurácií, ktorí túžobne čakali na ich otvorenie“.

    „Doslovne uviedol, že podmienky na ich prevádzku v interiéri budú rovnaké ako na terasách. Zabudol však pritom na podstatnú skutočnosť, že vo vnútri bude platiť podmienka 15 m2 plochy na jedného človeka, čo pre mnohých podnikateľov urobilo otvorenie ich prevádzok jednoducho ekonomicky nerentabilným,“ uvádza Pellegrini.

    Jediné riešenie podľa smeráckeho poslanca je preto vyzvať premiéra Matoviča, aby aspoň najbližšie dva týždne neorganizoval žiadnu tlačovku a ponechal informovanie na tých, ktorí sa veci aspoň trochu rozumejú a dajú ľuďom pravdivé a hlavne úplné informácie, dodáva vo svojom statuse.

     

    - Reklama -