Matovič účtoval. Schytala to najmä koalícia. Prišiel však aj s nečakaným osobným priznaním

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    “Predčasné voľby boli cestou a priniesli by určite iný výsledok, keďže Béla Bugár (Most-Híd) a Radoslav Procházka (vtedy Sieť) by pred nimi museli už na rovinu povedať, či prejdú na druhý breh,” myslí si Matovič.

    Jeho hnutie by predčasné voľby podporilo aj v súčasnosti, na druhej strane si Matovič myslí, že koalícia Smer-SD, SNS a Most-Híd vydrží celé funkčné obdobie. “Kšefty, ktoré ich navzájom spájajú, sú tak silné, že mám obavy, že vydržia. Respektíve nebudú riskovať, že stratia moc a skončia v base aj so svojimi bašternákmi,” odkázal.

    Matovič priznáva, že volebný výsledok OĽaNO-NOVA na úrovni 11,02 percenta bol neočakávaný. “Zároveň treba čestne priznať, že sme netušili, akú intenzívnu kampaň mi pred voľbami urobí sám premiér Robert Fico (Smer-SD) svojím podlým útokom. Ale následná zrada, ktorú chladnokrvne spáchali Bugár s Procházkom, mi doslova vyrazila dych a určite aj ich voličom, ktorí dúfali vo vládu bez Smeru-SD,” myslí si.

    Šéf Obyčajných ešte počas volebnej noci povedal, že jediným jeho cieľom je, aby nebol Smer-SD vo vláde. Aj preto priznáva sklamanie. “Som sklamaný a presne takisto aj státisíce ľudí, ktorí si uvedomujú, ako veľmi Smer-SD svojím desaťročným drancovaním Slovensko zničil. Do pár rokov na nás plnou silou doľahnú dôsledky demografickej krízy a začne sa veľmi prejavovať absolútny nedostatok detí, ktoré sa dlhé roky na Slovensku nerodia. Smer-SD však na odvrátenie hrozby neurobil vôbec nič, lebo ich zaujímal len vlastný biznis a prospech,” povedal Matovič.

    Zároveň však tvrdí, že pre vznik stredopravej koalície nemohol urobiť viac. “Tušil som, že Bugár s Procházkom zradia, preto som ľudí burcoval, aby hlavne išli voliť a keď aj nedokážu nás, nech to aspoň hodia SaS. Z mojej strany to bolo maximum, čo som dokázal urobiť, nie som superman,” priznal.

    To, že by musel vládnuť aj s Borisom Kollárom (Sme rodina), na ktorého sa po voľbách objavili viaceré kompromitujúce materiály, Matovič okomentoval tým, že “tesne po voľbách jeho styky s mafiou ešte neboli známe”. “Dnes si nemyslím, že toto je človek, o ktorého by sa mala budúca alternatíva nejako opierať. Zároveň jedným dychom dúfam, že vznikne nová dobrá čestná politická sila, ktorá nám spoločne so SaS pomôže vytrhnúť Slovensko zo smrteľného zovretia zlepenca zlodejov, ktorý nám vládne,” dodal.

    - Reklama -