Matovič tvrdí, že to Fico vedel. Toto si myslia o obvinení šéfa Smeru opoziční lídri. A Danko

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “Verím, že rovnako odvážni budú aj ďalší vyšetrovatelia a prokurátori, ktorí po voľbách vyšetria aj trestné činy, za ktoré Robert Fico vo väzení aj reálne skončí,” dodal Matovič.

    Hlina cíti z obvinenia Fica reklamu. Myslí si, že ho NAKA mohla obviniť pokojne aj po voľbách.

    Predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michal Truban dúfa, že Fico bude vyšetrovaný a obvinený aj za to, že “umožnil mafii a oligarchom priživovať sa na našej krajine.”

    “To najhoršie, čo sa môže stať, je to, aby orgány činné v trestnom konaní urobili z tohto populistického politika pred voľbami martýra, ktorý vďaka tomu vyhrá voľby a Slovensko ešte viac zapadne do osídiel organizovaného zločinu, rasizmu a celkovej vulgarizácie verejného života,” obáva sa nezaradený poslanec Jozef Rajtár.

    Právo platí na Slovensku rovnako pre každého, funguje právny štát.

    Povedal to predseda Národnej rady (NR) SR a šéf SNS Andrej Danko v súvislosti s obvinením jeho koaličného partnera a predsedu Smeru-SD Roberta Fica za jeho výroky o odsúdenom exposlancovi Milanovi Mazurekovi.

    “Funguje právny štát,” zdôraznil Danko s tým, že každý má rovnaké práva a povinnosti. Obvinenie Fica zo strany polície považuje za dôkaz toho, že právo platí pre každého rovnako.

    “Každý, keď dáme verejné vyjadrenie, sa musíme k týmto veciam vyjadriť. Fico sa určite vyjadrí,” dodal.

    Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil predsedu koaličného Smeru-SD Roberta Fica pre jeho výroky o odsúdení exposlanca ĽSNS Milana Mazureka za jeho vyjadrenia o Rómoch.

    Fico sa mal podľa polície dopustiť hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, a to v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

    - Reklama -