Matovič sa pochválil na sociálnej sieti: Niekedy poteší ranná káva, niekedy správa od ženy

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi mala napísať správu žena, ktorá sa po jeho včerajšom vyhlásení o kandidatúre do Európskeho parlamentu vraj najprv nahnevala, neskôr však svoj hnev voči nemu oľutovala. Správu, ktorú mal Matovič od dotyčnej dostať, líder OĽaNO zverejnil dnes na sociálnej sieti s titulkom: Niekedy poteší ranná káva, niekedy správa.

    Najprv som na obed v aute počúvala rádio a v ňom redaktorka povedala, že Matovič sa obrátil USA chrbtom, a že chce o svojom názore dať hlasovať vo voľbách do Európskeho parlamentu. Nehreším často, ale v momente, keď som to počula, som Vás, Igor, nazvala tým najhorším, veď viete,” cituje Matovič slová, ktoré mu mala žena poslať cez svoj facebookový profil. Pohádali sme sa doma s mužom, ktorý sa Vás zastával. Potom sme si obaja v našej tichej domácnosti povedali, veď si vypočujeme a pustili sme si záznam Vášho vystúpenia. Bolo to veľmi dlhé, nechcem Vám radiť, ale skúste hovoriť stručnejšie, nie každý má čas hodinu sedieť pred televíziou. Čo je však podstatné, musím sa Vám ospravedlniť  to, čo som si vypočula, ako ste to opísali aj s tým ´európskym domom´, ma chytilo za srdce. Viete, ja som to na obed z rádia pochopila, že ste zrazu otočili o 180 stupňov a pridali ste sa k boľševickým a fašistickým bláznom, ktorí zbožňujú Veľké Rusko! Nie, ešte raz prepáčte tú nadávku z auta, vy nezbožňujete Rusko, nevzhliadate k Spojeným štátom, nechcete vystúpenie z NATO ani z EÚ, a zároveň hovoríte, že sa nemôžeme len slepo na USA spoliehať. To je presne môj názor,” vysvetľuje žena v správe, ktorú zverejnil Matovič. Zároveň lídrovi OĽaNO sľubuje v eurovoľbách svoj hlas. Držím Vám veľmi palce a s mužom máte od nás isté dva hlasy, takže Vám chýba už len 49 998,” je posledná veta v statuse Matoviča.

    Lídrom kandidačnej listiny OĽaNO v májových voľbách do Európskeho parlamentu je líder hnutia Igor Matovič. Ak by uspel, mandát si nepreberie. Pokiaľ nezíska aspoň 50 000 krúžkov, odíde z Národnej rady SR a v ďalších parlamentných voľbách bude kandidovať z posledného miesta. Nevylúčil, že ak by dosiahol veľmi zlý výsledok, mohol by odísť aj z funkcie predsedu hnutia. Oznámil to v stredu (27. 2.) na tlačovej konferencii v Národnej rade SR. Odmieta, že by si z eurovolieb robil osobné referendum. Eurovoľby budú podľa neho referendom o Únii. Nie je za odchod z Únie ani z NATO. Líder OĽaNO chce bezpečnú Európu, preto treba podľa neho riešiť spoločnú bezpečnostnú politiku. K Rusku ani USA netreba podľa neho nekriticky vzhliadať. Matovič zdôraznil, že sú to jeho názory, viacerí v hnutí s nimi nesúhlasia.

     

    - Reklama -