Matovič prekročil hranicu, ktorú som ochotný akceptovať, poslanec Žarnay vysvetľuje, prečo dal zbohom OĽaNO

    0
    Poslanec NR SR za stranu OĽaNO Oto Žarnay (Autor: SITA)

    Poslanec Oto Žarnay už nie je členom poslaneckého klubu OĽaNO. Rozhodnutie odísť však nepadlo zo dňa na deň, ako uviedol v rozhovore pre portál pluska.sk. Žarnay podľa vlastných slov uvažoval o odchode už dlhšie. Jedným z dôvodov jeho odchodu má byť nezávislá kandidatúra vo voľbách VÚC, ktorú zvažuje. Svoju úlohu pri jeho rozhodovaní však zohral aj fakt, že hnutie podľa neho dlhodobo nepodporuje košický región, odkiaľ bývalý člen Obyčajných ľudí pochádza, ale aj nesúhlas s konfrontačnou politikou, akú vedie líder hnutia Matovič.

    Igora Matoviča považuje Žarnay za „politika, ktorý napriek svojej kontroverznosti využíva také formy politického boja, ktoré sú na prvý pohľad nešťastné a absurdné“. Pripúšťa však, že „na druhej strane napĺňajú jeho boj proti korupcii a Smeru“. On sám však nešiel do politiky robiť ju konfrontačne, ale bližšia mu je skôr politika kompromisu. Podľa Žarnayových slov Matovič už prekročil hranicu, ktorú bol ako jeho poslanec ochotný akceptovať, a preto nepodpísal ani návrh na odvolávanie Fica, ani sa za svojho lídra nepostavil, keď bola prvá odvolávacia mimoriadna schôdza prerušená.

    V hnutí OĽaNO je podľa exposlanca veľa schopných odborníkov, ktorí by dokázali ponúkať aj riešenia, no v súčasnosti sa, žiaľ, strana profiluje hlavne ako protestné hnutie, s čím sa nestotožňuje.

    Napriek tomu, že zo strany odišiel, z politiky Žarnay neodchádza. „To, že som vystúpil z klubu, neznamená, že nebudem spolupracovať so svojimi kolegami aj naďalej. Budem spolupracovať so všetkými demokraticky zmýšľajúcimi poslancami, najmä opozičnými,“ prízvukuje zároveň, že svoju politickú budúcnosť vidí momentálne najmä v združení okolo nezávislého poslanca Miroslava Beblavého.

    - Reklama -