Matovič od srdca: Fico je hlavou mafie, Fico je ten, ktorý rozhoduje, čo sa stane, nestane. A dal to do videa

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    HNtelevízia priniesla rozhovor s Matovičom, v ktorom sa šéf Obyčajných ľudí vyjadril, že nemá pocit, že by svojím správaním niekoho urážal. Zlodejom povedal, že sú banda zlodejov, zradcom, že sú zradcovia, myslí si. „Akože nazývať ľudí pravými menami nie je podľa mňa osočovanie,“ vysvetľuje a neskôr pritvrdzuje, keď premiéra označí za hlavu mafie, ktorá rozhoduje o všetkom, čo sa stane, alebo sa nestane.

    Téma sa dotkla aj volebnej noci, keď podľa Matovičových slov bol práve on prvý z politikov, ktorý povedal, že v parlamente máme fašistov. „Ficovi Kotleba padol z neba a on bude robiť všetko preto, aby Kotleba ostal v parlamente,“ hovorí Matovič a vysvetľuje, že jeho cieľom je odstrániť príčinu prítomnosti predsedu ĽS NS v národnej rade. „Príčina Kotlebu v parlamente je korupcia. Kotleba je iba následok korupcie,“ vysvetľuje a upresňuje, že Bugár a Procházka idú korupciu udržiavať a tým pádom spolu s Ficom podporovať fakt, že Kotleba v parlamente bude.

    Na otázku redaktorky, či považuje za väčšie zlo Fica, alebo Kotlebu odpovedal, „Jeden aj druhý sú zlo, ktoré do politiky nepatria,“ a zároveň odmietol alternatívu zostavenia vlády OĽaNO s ĽS NS po ďalších voľbách. Nádejá sa, že sa politické spektrum rozšíri o ďalšiu pravicovú stranu, s ktorou by sa mohol aj spolu so SaS spojiť. Za chybu zo strany Richarda Sulíka považuje napísanie blogu, v ktorom sa vyjadril, že Kotleba nemá fašistický program. Toto správanie vníma ako legitimizovanie zla, no myslí si, že to predseda SaS robí preto, aby mal Kotlebovho voliča blízko, prípadne ho stiahol na svoju stranu.

    Rozhovor Igora Matoviča so šéfredaktorkou Hospodárskych novín. Zdroj: Facebook/ Hospodárske noviny

    - Reklama -