Matovič neskrýval zhnusenie z transparentu na banskobystrickom Pride

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Podľa médií sa na sobotňajšom podujatí v srdci Slovenska zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí.

    “Pestré sobotné popoludnie poukáže na javy, ktoré našu spoločnosť ohrozujú skutočne, nielen fiktívne. Tou najväčšou hrozbou je klimatická zmena, ktorá sa týka nás všetkých. Nie sú to teda LGBTI ľudia a ich životy, ktorí by spoločnosť ohrozovali, ako to často počúvame,“ uviedli k poduatiu podľa portálu webnoviny.sk organizátori s tým, že hlavným organizátorom Pride BB je Inokraj, ktorý sa od roku 2015 snaží vytvárať program na podporu LGBTI ľudí v Banskobystrickom kraji a odstraňovať spoločenské predsudky voči tejto menšine.

    Ani v prípade tohto pochodu nechýbali fotografi, ktorí ho zdokumentovali. Jedna takáto publikovaná snímka z banskobystrického Pridu zachytáva ľudí držiacich transparent s nápisom “satanova komunita”, čo mal byť zrejme ironický odkaz pre ich odporcov.

    To poriadne pobúrilo Igora Matoviča, čo dal aj aj patrične otvorene najavo prostredníctvom sociálnej siete:

    “Na dnešnom (sobota 29.6. – pozn. – PL) PRIDE v Banskej Bystrici hrdo pochodovali vyznávači Satana. Ak si ľudia z LGBTI komunity myslia, že toto je správna cesta ako presadiť svoje požiadavky na kresťanskom Slovensku, tak sa teda sakramentsky mýlia. Každý, kto pochoduje spolu s týmito ľuďmi, nenávisť voči kresťanom, ktorú satanisti hlásajú, sám legitimizuje. Odporný grc,” uviedol k snímke Matovič.

    Autor: Redakcia

    - Reklama -