Matovič nadával Sulíkovi, Poliačikovi, Pčolinskému, ale teraz už prerazil dno stoky, odkazuje Kaliňák

    0
    Robert Kaliňák. (Autor: tasr)

    Minister vnútra Robert Kaliňák sa vyjadril k štvrtkovej tlačovke lídra Obyčajných ľudí Igora Matoviča, ktorý prišiel s tým, že podáva trestné oznámenie na predsedu Mandátového výboru NR SR Richarda Rašiho (Smer-SD) pre krivé obvinenie. Súviselo to s Rašiho vyhlásením, že Matovič je daňový podvodník, ktorý nemá morálne právo sedieť v NR SR. Viac sme o tom informovali TU.

    Robert Kaliňák začal, že sa neplánoval vyjadrovať k tejto Matovičovej tlačovke, ale podľa neho „prerazila akékoľvek dno stoky alebo kanála“. „Nechcem dnes riešiť politickú stránku Igora Matoviča, kde útočil na mňa a mojich kolegov vulgárnym slovníkom, ale v žiadnej krajine si nemôže dovoliť politik útočiť na orgány činné v trestnom konaní. Útočí na ľudí, o ktorých vie, že sa nevedia brániť. Také niečo robí iba obyčajný zbabelec. Zo svojho bunkru v národnej rade, kde vie, že za výroky nie je postihnuteľný,“ povedal minister vnútra na margo Matoviča, ktorý podľa neho útočí na všetkých, ktorí si mu dovolia povedať, že nemá pravdu.

    Matovič proti všetkým?

    „Veď si pamätáte jeho nadávky voči pánovi Sulíkovi, pánovi Poliačikovi, keď mu vysýpal injekčné striekačky na hlavu, aj Pčolinskému. Jednoducho ktokoľvek s pánom Matovičom nesúhlasí alebo povie iný názor, tak je zasypaný obrovským množstvom nadávok. V tomto prípade ale útočil na policajta, ktorý sa nevie a nemá ako brániť,“ zdôraznil Kaliňák, pričom sa zastal riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky – expozitúra Západ Štefana Menčíka, ktorý podľa Kaliňáka slúži tejto krajine dobre už dvanásť rokov a na všetkých úrovniach sa vyznačuje svojou profesionalitou.

    Matovič podľa Kaliňáka na rozdiel od tohto vyšetrovateľa a ďalších policajtov neurobil nič pre túto krajinu a rozhodol sa ísť do politiky po tom, čo mu štát prišiel na jeho podvody. „Je to človek, ktorý nadáva všetkým vulgárne, len aby zakryl svoju históriu. Rozhodol sa ísť do politiky po tom, čo mu štát prišiel na jeho podvody. Nemá žiadne morálne právo hovoriť o komkoľvek čokoľvek,“ dodal Kaliňák.

    Obvinenie proti obvineniu

    „Keď mu na jeho problémy prišli daňové úrady, tak sa Matovič začal brániť. Deň pred kontrolou prepísal svoju firmu na bieleho koňa. Od roku 2010 nezaplatil ani euro tomuto štátu. To nikomu nevadí? Celý jeho život je jedna veľká lož,“ pokračoval minister s tým, že na celé vyšetrovanie okolo lídra Obyčajných ľudí dozerala prokuratúra, ktorá správoplatnila rozhodnutie, a tak to nestojí iba na jednom policajtovi. Matovič mal podľa neho v roku 2010 zamiesť všetky stopy a všetky kroky polície sa robia zákonne. Celé vyšetrovanie sa malo začať tým, že Matovič nezákonne odpočúval Radoslava Procházku.

    „Odštartoval to celé pán Matovič. Každému, kto sa mu postaví, sa vyhráža, že ho zničí a celú jeho rodinu taktiež. Snaží sa každého zastrašiť, možno aj novinárov. Pravda sa však vždy ukáže. Najzaujímavejšia je jeho srandovná obhajoba,“ povedal Kaliňák o kauze s fábiou, kde sa má vyhovárať na Jozefa Viskupiča a svoju matku. Matovičova agresivita sa začala podľa ministra preto, že ho začali vyšetrovať, a vystúpenie opozičného poslanca je dosiahnutie posledného dna, pretože nerešpektuje demokraciu.

    Policajný prezident Tibor Gašpar taktiež apeloval na Igora Matoviča, aby bol príkladom, pričom štvrtkové vystúpenie lídra OĽaNO je podľa neho za hranicou. „Sme zvyknutí na rôzne správania občanov, ale nie v takomto postavení a takýmto spôsobom. Neviem sa stotožniť s tým, akým spôsobom sa vyjadroval pán Matovič,“ uzavrel policajný prezident.

    V tejto veci sa plánuje opätovne vyjadriť aj Igor Matovič, pričom čakáme na jeho reakciu.

    - Reklama -