Matovič chce Procházkovi pomôcť výmenou za to, že jeho strana Sieť zverejní financovanie predvolebnej kampane

0
Igor Matovič ponúka pôžičku 3 milióny eur Radoslavovi Procházkovi (Autor: ReproFoto: ta3.com)

„Pred 7 rokmi som sa rozhodol zanechať taký pohodlný rodinný život a dobrovoľne som vstúpil do chlieva plného utajených sponzorov a skorumpovaných politikov s jediným cieľom – chliev od tejto špiny očistiť,“ týmito slovami začal Matovič tlačovú besedu, na ktorej ponúkol pomoc svojmu politickému rivalovi a predsedovi strany Sieť Radoslavovi Procházkovi.

3 milióny eur bez úroku a bez ručenia. To je suma, ktorú Matovič ponúkol Procházkovi výmenou za to, že strana Sieť odhalí všetky svoje výdavky na kampaň, aby ich mohla kontrolovať slovenská verejnosť. „Radšej budem platiť kampaň konkurenčnej strany, než by som sa mal naďalej prizerať, ako sa čím ďalej, tým viac zamotáva do chápadiel utajených sponzorov, oligarchov a finančných skupín,“ vyhlásil Matovič. Predseda hnutia OĽaNO pred novinármi povedal, že chce, aby Sieť výmenou za finančnú pomoc zverejnila všetky faktúry a objednávky na internete.

Matovič na tlačovej besede ďalej uviedol, že strana Sieť podľa jeho informácií už rokuje o novom úvere vo výške 2 milióny eur, za ktorý má údajne nepriamo ručiť známa slovenská finančná skupina. „Nebudem sa pýtať, odkiaľ tie peniaze boli a čo za to. Ponúkam pomocnú ruku s nádejou, že čierne financovanie Siete navždy ukončím,“ konštatoval Matovič s tým, že nechce dovoliť, aby slovenskú politiku ovládali finančné skupiny a oligarchovia.

Celú tlačovú besedu Igora Matoviča si môžete pozrieť TU

- Reklama -