Matovič cez facebook: SaS, nerob podrazy! Sulík cez médiá: Menej facebooku, viac internej komunikácie!

    0
    vľavo predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO), vpravo podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) (Autor: TASR)

    „Desať rokov sme spolu bojovali. Stáli sme pri vás, keď ste potrebovali podržať chrbát. Rovnako ste nás podržali párkrát aj vy …, za čo som vám x-krát poďakoval. Skúsme sa preto sústrediť na plnenie sľubov a nerobme si podrazy. Vypisovať výzvy vlastnej vláde a zároveň byť v nej štátny tajomník je úlet. Huckať ľudí do protestov voči rozhodnutiu, s ktorým súhlasili ministri vlastnej strany, je rovnako úlet. Spochybňovať rozhodnutie Ústredného krízového štábu, odkiaľ som s predstihom odišiel a nevyužil som tak možnosť tomu zabrániť, je úlet korunovaný…,” píše Matovič na sociálnej sieti. 

    Podľa neho ľudia tieto podrazy vidia, a vidia aj to, že od volieb “nenastal deň, keď by niekto zo SaS necítil nutkanie si kopnúť do vlastnej vlády v snahe byť za pekného”.

    Matovič zároveň poďakoval Sme rodina, ktorí sa od začiatku správajú veľmi kolegiálne. 

    Predseda koaličnej SaS Richard Sulík už na Matovičovu výzvu reagoval. Navrhuje, aby sa koalícia viac venovala internej komunikácii než odkazom cez médiá.
    „Na výmenu názorov a komunikáciu premiéra s členmi vlády nie je facebook ideálna platforma. Prekvapuje nás, že Igor Matovič len včera vyzýval, aby sme si neodkazovali cez sociálne siete, a už dnes to sám robí,“ uviedol Sulík. 

    Predseda SaS by tiež ocenil rovnaké morálne nároky na svojich nominantov, aké mal premiér pred voľbami. Naráža na to, že minulý týždeň upozornili  médiá na nomináciu Anny Bilecovej na post generálnej tajomníčky služobného úradu ministerstva vnútra a jej prepojenie na obvineného v kauze podvodov s DPH. Ministrovi vnútra SR Romanovi Mikulcovi (OĽaNO) stačí jej ubezpečenie a prísľub, že pôjde na detektor lži. Premiér avizoval, že bude o nominácii s ministrom hovoriť.

    Autor: lb

    - Reklama -