Matovič: Pellegrini strčil hlavu do piesku, nekonal. Hriech zostal. Budeme ho odvolávať

    0
    Na kombosnímke zľava Peter Pellegrini a Igor Matovič (Autor: TASR)

    Mala odstúpiť skôr

    Poslanec NR SR Gábor Grendel (OĽaNO) uviedol, že informácia o tom, že Jankovská musela vydať polícii svoj mobil, prišla 22. augusta a už vtedy mala z funkcie štátnej tajomníčky odstúpiť.

    “Ak to neurobila vtedy, mal zasiahnuť minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) a ak to odmietol, zasiahnuť mal predseda vlády Pellegrini.

    Po verejnom a politickom tlaku nakoniec Jankovská odstúpila, ale je neskoro a Pellegrini premeškal svoju príležitosť,” vyhlásil poslanec.

    Pellegrini odmietol vyvodiť zodpovednosť

    Líder OĽaNO a poslanec NR SR Igor Matovič povedal, že presvedčili zástupcov SaS a Sme rodina o nutnosti mimoriadnej parlamentnej schôdze, a to aj po tom, čo sa Jankovská vzdala svojho postu.

    “Pellegrini z pozície predsedu vlády odmietol vyvodiť zodpovednosť, využiť svoju kompetenciu a odvolať štátnu tajomníčku, hoci mohol a mal, a preto sa bude konať mimoriadna parlamentná schôdza,” skonštatoval Matovič.

    Tým, že Jankovská odstúpila z funkcie, sa podľa jeho slov “nezmyl Pellegriniho hriech, pretože v čase, keď mal buchnúť po stole, strčil hlavu do piesku”.

    Matovič zároveň avizoval, že urobia všetko preto, aby po skočení na poste štátnej tajomníčky nebola Jankovská sudkyňou. “Budeme navrhovať zmenu zákonov, čokoľvek, aby Jankovská na súde nebola, kým sa nepreukáže opak,” poznamenal.

    Jankovská bola v blízkom kontakte s Kočnerom

    Líder OĽaNO tvrdí, že Jankovská bola v extrémne blízkom kontakte s podnikateľom Marianom. K, obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, a vybavovala správne sudcovské rozhodnutia cez svoju sestru, ktorá je sudkyňou a cez svoju osobnú asistentku.

    “Dôvodov na odvolanie tejto vlády je toľko, že Jankovská je len kvapkou vody. Musela odstúpiť sama po tlaku médií, premiér Pellegrini ju nebol schopný odvolať,” povedal šéf klubu Sme rodina Peter Pčolinský. SaS tvrdí, že Jankovská nemala pre svoju minulosť na ministerstve spravodlivosti čo robiť a tobôž nie po tom, ako jej polícia musela zobrať telefón.

    Dúfam, že Matovič a Sulík búdú nasledovať kroky Jankovskej

    Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) naopak dúfa, že Matovič a líder SaS Richard Sulík budú nasledovať kroky štátnej tajomníčky Jankovskej a odídu z politického života pre svoje stretnutia s Marianom K. Vo svojej reakcii taktiež uviedol, že rozsudky vynášajú súdy a vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní.

     

    - Reklama -