Matovič: Ficov byt už patrí ľuďom!

    0
    Protest proti zlodejom v politike pred luxusným bytovým komplexom Bonaparte (Autor: TASR)

    “Týmto krokom sme konečne začali spravodlivosť napĺňať. Aj symbolicky, tento byt, v ktorom Robert Fico býva a ktorý je formálne napísaný na Ladislava Bašternáka, je dnes už majetkom ľudí,” povedal Matovič.

    Ozrejmil, že podnikateľ prepísal všetok svoj majetok na svoju manželku, pričom si len “jedinú nehnuteľnosť netrúfol” prepísať. Byt podľa Matoviča od začiatku patril Ficovi, pričom bol na podnikateľa napísaný len formálne.

    Tvrdí tiež, že bývalý premiér si byt “užíval” len preto, lebo Bašternák nebol v minulosti vyšetrovaný. Argumentuje tým, že Fico platil neprimerane nízke nájomné vo výške 2650 eur. Rozdiel medzi tým a reálnou výškou nájmu označil za úplatok, ktorý mal Bašternákovi zabezpečiť, aby nebol stíhaný a vyšetrovaný.

    “Dnes tu máme jeden sociálny byt,” doplnil poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Budaj (OĽaNO). Bytový komplex podľa jeho slov od začiatku vznikal čudným spôsobom a čudným spôsobom sa v ňom aj platil nájom. Tvrdí, že Slovensko si zaslúži poznať pravdu. Aj v súvislosti so štvrtkovými udalosťami, teda rozhodnutím súdu a tiež obvinením voči podnikateľovi Marianovi K. z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, označil toto obdobie za začiatok Slovenskej jari.

    Podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil vo štvrtok trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu (KS) v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Štvrtkový verdikt je právoplatný a nie je možné sa voči nemu odvolať. Bašternákovi prepadá majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu.

     

    - Reklama -