Matovič: Drucker sa zachoval ako zbabelec a prospechár

    0
    Igor Matovič, OĽaNO-NOVA, 168 x vystúpení v rozprave, 82 x legislatívna iniciaíva, 2 x pozmeňovací návrh (Autor: TASR)

    “Ako zbabelec sa zachoval preto, lebo si netrúfol postaviť sa nitrianskej mafii, ktorá dlhé roky ovláda Policajný zbor. Ako prospechár preto, že sa rozhodol nechať na pozícii policajného prezidenta Tibora Gašpara, lebo si veľmi dobre uvedomuje, že je pre neho a jeho manželku jediná záruka,” povedal Matovič s tým, že ich podvody s pozemkami a vilou na Floride budú nevyšetrené. Podľa Matoviča bude na konci “skutok sa nestal”. 

    Podľa poslanca NR SR Gábora Grendela (OĽaNO) “tančeky Druckera okolo osoby policajného prezidenta Tibora Gašpara dávali dopredu vedieť, čo sa stane”. “Pri výbere nového ministra vnútra nezáleží, z akého prostredia pochádza, podstatné bude, aký je vzťah tohto človeka k Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD),” povedal Grendel. Podľa neho sa ukázalo, že Slovensko neriadia ústavní činitelia, ale oligarchovia z pozadia politických strán. “Pre týchto oligarchov bola osoba Tibora Gašpara dôležitejšia ako postava ministra vnútra Tomáša Druckera,” povedal. 

    “Ak minister vnútra nedokáže využiť svoje zákonné kompetencie, nemá čo robiť vo svojej funkcii,” povedal Grendel. Zároveň považuje jeho odchod z funkcie za “férový krok”. Podľa Grendela dôvodom napätia v spoločnosti nie je osoba Druckera, ale policajného prezidenta. “Jeho odstúpenie preto nič nerieši,” skonštatoval Grendel s tým, že celý projekt rekonštrukcie vlády zlyhal. Za jediné riešenie politickej krízy v krajine označil predčasné voľby. “Jedine tie môžu nastoliť stav, kedy sa situácia upokojí a kedy budú o veciach rozhodovať zvolení zástupcovia ľudí a nie oligarchovia z pozadia politických strán,” doplnil Grendel.

    Drucker odstúpenie zo svojej funkcie oznámil v pondelok poobede na tlačovom brífingu. Odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara nie je podľa neho správne ani spravodlivé. “Žiadalo sa odo mňa, aby som dokázal znížiť túto polarizáciu, aby som odvolal Tibora Gašpara. Ale ja si chcem zachovať svoju integritu. Ak si myslím, že tvrdé odvolanie Tibora Gašpara nie je správne, tak pokiaľ ja mám vytvárať istú polarizáciu namiesto jej uvoľnenia, si myslím, že za týchto okolností nemám ďalej právo zotrvávať v pozícii ministra vnútra,” povedal Drucker.

    - Reklama -