Matka zavraždenej Glváčovi: Ukážte národu, čo vrahovia urobili s mojím dieťatkom. Poslanec zverejnil brutálne fotky a poslal tvrdý odkaz Kiskovi

    0
    Martin Glváč v obkľúčení novinárov (Autor: TASR)
    Glváč v úvode statusu na svojom oficiálnom facebookovom profile píše, že ide o fotografie, ktoré nie sú pre slabé povahy. Ako dodáva, je na nich 19-ročná študentka Ľudmila Cervanová potom, čo s ňou urobili vrahovia.
     
    „Zverejniť tieto zábery som sa rozhodol preto, aby celé Slovensko vedelo (najmä mladšia generácia, pre ktorú je táto kauza dávno minulá a neznáma), že čelní predstavitelia tejto krajiny, napríklad prezident Andrej Kiska, poslanec Miroslav Beblavý, ďalší politici, niektorí novinári a umelci sa stretávajú s osobami, ktoré dokázali spáchať takéto ohavnosti. A akoby to nestačilo, ešte v tom tieto samozvané ikony morálky a slušnosti nevidia žiadny problém!“ píše smerák v tvrdej kritike. 
     
    Poslanec reaguje údajne na to, že sa títo ľudia doposiaľ nedištancovali od tých, ktorí sa postavili na stranu Cervanovej vrahov a roky tvrdili, že ide o obete totalitného režimu. Glváč naráža na to, že Kiska bol medzi tými, ktorí sa stretli s mužmi odsúdenými za vraždu Cervanovej na večierku, kde boli aj ďalšie osobnosti verejného života a nikto ani prezident sa od týchto ľudí nedištancoval. 
     
    „Títo morálni spolupáchatelia sa doteraz nedištancovali od obhajcov týchto vrahov ani od vrahov samotných a neospravedlnili sa Ľudmilinej matke, pani Margaréte Cervanovej, ktorá je roky vystavená psychickému a mediálnemu nátlaku spochybňujúcemu spravodlivosť. Pri zverejnení týchto fotografií som presvedčený, že jediné, čo je naozaj nedôstojné, nemorálne a neslušné, je účasť a zotrvanie na oslave, kde sa ďakuje vrahom!“ dodáva Glváč. 
     
    V závere poslanec tvrdí, že mal na zverejnenie fotografií súhlas Cervanovej matky, bez ktorého by si vraj niečo také nedovolil uverejniť. Toto je údajne doslovné vyjadrenie Margaréty Cervanovej: „Súhlasím s tým, aby pán Glváč ukázal celému národu, čo vrahovia urobili s mojím dieťatkom.“
     
    Glváč pripomína, že fotky pochádzajú z vyšetrovacieho spisu a boli zverejnené aj v knihe Kauza Cervanová I., ktorú napísal Peter Tóth. 
     
    Celý facebookový status Martina Glváča aj s fotografiami nájdete TU. Upozorňujeme, že fotografie nie sú vhodné pre citlivejšie povahy. 
     
    - Reklama -