Masový útek väzňov. 200 z nich behá po slobode

    0
    Väzni za mrežami. (Autor: Reprofo:Youtube/Breaking News)

    Útek z väzenia sa odohral v piatok, keď boli väzni vypustení zo svojich ciel vo väzení v Pekanbaru, hlavnom meste provincie Riau, aby sa modlili. Väzni prerazili bránu väznice a premohli stráže v službe.

    Šéf miestnej polície uviedol, že do nedele rána bolo znovu dopadnutých 242 mužov, pričom okolo 200 zostáva na slobode. 

    Indonézske úrady si najprv neboli isté počtom väzňov, ktorí utiekli z väzenia a odhadovali ho medzi 100 a 300.

    Polícia uviedla, že niektorí z mužov sa vzdali alebo ich vrátili rodiny, zatiaľ čo ďalších chytili obyvatelia, polícia alebo vojaci.

    Podľa miestnych predstaviteľov boli väzni naštvaní kvôli zlým podmienkam a zaobchádzaniu vo väznici. Tá má kapacitu približne 360 miest, no podľa miestneho hovorcu polície v nej bolo uväznených viac ako 1870 osôb. 

    Stovky policajtov a vojakov bolo od piatku nasadených do pátrania po väzňoch. Štyria väzni boli zatknutí v piatok v noci okolo 100 km od väznice v autobuse smerujúcom do susednej provincie Západná Sumatra. 

    Úteky z väzenia sú v Indonézii bežným javom. Preplnenie sa stalo závažným problémom väzníc, bojujúcich s podfinancovaním a prílivom ľudí zatknutých v rámci vojny proti drogám.

    Piatkový útek bol najväčší od júla 2013, kedy okolo 240 väzňov, vrátanie niekoľkých odsúdených teroristov, utieklo po vzbure vo väzení v Medane, hlavnom meste provincie Severná Sumatra.

    - Reklama -