Marián Kočner pre PL o pobyte za mrežami: Je to strašné. Neprajem to nikomu, kto je obvinený neprávom

    0
    Marian Kočner (Autor: TASR)
    Deň pred rozhodovaním Najvyššieho súdu SR o jeho väzobnom stíhaní pôsobil Marián Kočner vyrovnane. ParlamentnýmListom.sk bol ochotný dať rozhovor až po rozhodnutí súdu, pričom, zdá sa, nepredpokladal, že bude musieť zostať za mrežami.  
     
    O nadchádzajúcom pojednávaní hovoriť nechcel, na čo však reagoval otvorene, bola otázka o jeho skúsenosti z trojdňovej väzby. Neprajem to nikomu, kto je obvinený neprávom, ale prajem to každému, kto si to zaslúži.” Podľa jeho slov bola táto skúsenosť “strašná”. 
     
    Kočner sa odvolával na stanovisko Transparency International Slovensko. …odmietnutie vydať polícii zmenky je slabým dôvodom na vzatie do kolúznej väzby. Stotožňujeme sa so záverom sudcu, že takto postavený návrh na vzatie do väzby hraničí s porušovaním zásady zákazu sebaobvinenia (t. j. obvinený má napr. právo mlčať a nedávať polícii žiadne dôkazy vo svoj neprospech),” píše sa v stanovisku. Sám však hovorí, že informoval súdy, kde zmenky sú.
     
    Súdy podľa neho totiž v tejto veci nekonali a žiadnu expertízu pravosti zmeniek nezadali. Zmenky pritom už zo súdu, kde prebieha jeho civilný súd s Markízou, predtým vzal. Tentokrát ich vraj zobral znalcovi do cudziny a súdu sľúbil, že ich do 20 dní vráti. A prečo ich vzal opakovane? Pretože predchádzajúca analýza nestačila TV Markíza,” povedal pre PL.sk.
    - Reklama -