Manželstvo homosexuálov? Neprijateľné! Rodič jeden a dva? Tak v tom svete nechcem žiť, ohromil europoslanec Vondra

    0
    Alexandr Vondra (Autor: Hans Štembera)

    Na začiatku rozhovoru Vondra uvádza, prečo teraz čoraz viac hovorí o cirkvi a konzervatívnych hodnotách. Skôr to vraj asi nebolo nutné.

    „Svet sa zmenil, takže ma to možno núti vyjadrovať sa ostrejšie pri obrane sveta, ako si ho ešte pamätám, to je pravda. Dnes dominujú progresivisti, to je jednoducho neuveriteľné, a ja na to len reagujem. Už v osemdesiatych rokoch som sa pripravoval na krst, navštevoval som Týn, ale nedotiahol som to, pretože prišla revolúcia,“ hovorí.

    Tvrdí, že keby neprišla revolúcia, tak by „to dotiahol“ už vtedy. Teraz vraj počas tých siedmich rokov mimo vrcholnej politiky mal čas a sústredenie sa k tomu vrátiť.

    „Trochu si však myslím, že politik má hovoriť svoje názory a nielen si sliniť prsty a pozerať, čo sa okolo neho chce počuť. Možno náš problém je skôr ten, že máme málo politikov, ktorí by nejaké jasné názory mali a boli ochotní ísť s nimi na trh,“ podotýka europoslanec k tomu, že si nemyslí, že by bol ako kazateľ, aj keď v politike o „posvätných hodnotách“ hovorí.

    Došlo aj na Vondrovo vyhlásenie, že schválenie homosexuálneho manželstva vidí ako absolútne neprijateľnú vec.

    „Som presvedčený, že manželstvo je zväzok muža a ženy, že má ísť o rodinu, ktorá má mamu, otca a deti, keď to ide. Teda keď Pán Boh dá. A áno, že manželstvo je svojím spôsobom sviatosť. Ale keď toto opomenieme, tak manželstvo je dôležité preto, aby sa náš rod, naša civilizácia dokázala reprodukovať. Dnes tu začínajú chodiť chytráci, ktorí hovoria, že už nie je mama a nie je otec, ale že je rodič jeden a rodič dva. Také pojmy boli zavedené tento rok vo februári v školách vo Francúzsku,“ hovorí Vondra.

    A vysvetľuje, prečo varuje pred podobnými tendenciami: „To je svet, v ktorom nechcem žiť, a preto zosilňujem hlas. Myslím si, že mama a otec nie je to isté. Každý má nejakú rolu, a keď sa vzťahy znivelizujú na rodič jeden a rodič dva, tak budeme mať obrovský problém, o tom som presvedčený.“

    Vondra potom vyjadril obavu, že sa také tendencie dostanú do matrík a „niekto začne školiť naše deti svetovým názorom, že nie je mama a otec, ale rodič jeden a rodič dva“.

    „Keď tu chcú žiť dvaja homosexuáli v nejakom zväzku, nikto im v tom nebráni a nech si ho nejako pomenujú. Ale manželstvo to nie je. Tým je zväzok muža a ženy, ktorý má mať výhody, pretože zaisťuje reprodukciu,“ dodáva.

    V posledných desiatich rokoch sa na nás vraj valí lavína: „Lavína progresivizmu, pokrokárstva. Lavína toho, že sa nás tu niekto snaží indoktrinovať, čo je jediný správny svetový názor.“ A čo je podľa Vondru súčasťou tejto lavíny?

    „Všetko, počnúc rovnakým priestorom pre cyklistov ako pre automobilistov na Prahe 7 až po požiadavku na manželstvo homosexuálov. To je jednoducho zásadná zmena a, sorry, ja ju nechcem,“ hovorí.

    Zmeniť náš prirodzený spôsob života v mene presadenia jediného správneho názoru na svet chcú podľa jeho slov progresivisti, ktorí „sa nazývajú liberálmi, ale liberáli to nie sú“. „Liberál je ten, kto sa usiluje o nejakú slobodu. Toto sa dostáva do kategórie nárokov. Komunisti chceli zmeniť povahu človeka, pokiaľ ide o jeho ekonomické správanie, a tu je úsilie zmeniť aj prirodzenú podstatu človeka,“ tvrdí.

    A následne Vondra varuje, že „je možné vytvoriť takú hystériu v spoločnosti, že nakoniec väčšina môže urobiť také nezmyselné rozhodnutie, ktoré brutálne obmedzí našu slobodu v mene nejakého cieľa, napríklad záchrany planéty“.

    Rozhovor nájdete na webe respekt.cz.

     

    - Reklama -