Mali sme ju poslať za Ural, bol by pokoj. Skončí v blázinci. Do Savčenkovej sa obul ruský politik

    0
    Líder Liberálnodemokratickej strany Vladimir Žirinovskij (Autor: TASR)

    „Je vysoko pravdepodobné, že sa nakoniec úplne zblázni a zvyšok života strávi v najlepšej ruskej psychiatrickej klinike, lebo na Ukrajine nie sú špecialisti na schizofréniu,“ uviedol kontroverzný politik.

    Vladimir Žirinovskij sa už v minulosti mnohokrát negatívne vyjadroval na adresu bývalej ukrajinskej letkyne, teraz členky parlamentu na Ukrajine. Okrem jej správania mu prekáža aj ohlas, s akým sa jej návrat na Ukrajinu stretol v Európe.

    „Mali ju okamžite odsúdiť a poslať niekam za Ural, aby o nej nikto nepočul, ale to sa nestalo, držali ju namiesto toho pekne v teple. Mali sme zabrať celú oblasť Nového Ruska alebo rovno celú Ukrajinu. Nemuseli by sme sa dnes potýkať so žiadnou Savčenkovou a žiadnym Porošenkom,“ zmienil sa Žirinovskij na zjazde svojej politickej strany.

    „Z toho, čo vidíme na Ukrajine, možno súdiť, že sa v tej krajine neodohráva vôbec nič, z čoho by mali jej obyvatelia radosť. Len sa na to pozrite, táto baba prišla na Ukrajinu a celá krajina oslavuje. Je tam za hrdinku. Verte mi, v občianskej vojne nie je žiadnych hrdinov, ľudia tam jeden druhého vraždia,“ vystúpil ruský politik po návrate Savčenkovej na Ukrajinu ako hosť v relácii Nedeľný večer.

    „Pozrite sa na to, ako sa správa. Na letisku ju vítajú ako nejakú veľaváženú návštevu a ona tam chodí bosá a rozhadzuje kvety a hovorí hneď o tom, že chce znovu bojovať. Myslím, že by bolo viac namieste, ak by ju hneď na letisku vyzdvihli ľudia z najlepšej kyjevskej psychiatrickej kliniky,“ pokračoval Žirinovskij.

    „Pozrite sa na reakciu Západu, všetci jej prípad starostlivo sledujú, ako keby sa na svete nedialo nič závažnejšie, než že niekde vytiahli nejakú babu z väzenia a poslali do Kyjeva. Je to podobné ako s Chodorkovským v 90. rokoch, keď na neho bola na Západe tiež upriamená všetka pozornosť, pritom to bol človek, ktorý sa tu dopustil trestného činu. Je nevídané, do akej miery nás celá Európa nenávidí, ale pre jednu Savčenkovú prepustenú z väzenia je ochotná oslavovať niekoľko dní,“ dodal.

    „Savčenková je Ukrajine potrebná len na to, aby vyprovokovala viac ľudí ísť bojovať na Donbas. Môže motivovať najmä dievčatá a mladé ženy, aby sformovali pluk,“ uzavrel svoje vystúpenie ruský opozičný líder.

    Samotná ukrajinská poslankyňa Savčenková sa v pondelok ráno dopravila na juhovýchod Ukrajiny, konkrétne do Donbasu. Podľa ruského Interfaxu bol jej príchod pre všetkých prítomných „veľkým prekvapením“. Savčenkovej sa už údajne podarilo porozprávať s mnohými vojakmi, stretnúť sa s bývalými kolegami a posadiť sa do kresla bojového vrtuľníka. O situácii informoval portál Ukraine Today.

    - Reklama -