Malér okolo Karla Gotta? Ide o Pražský hrad. Vdova Ivana sa ozvala

    0
    Zádušná omša za Karla Gotta v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtecha na Pražskom hrade (Autor: Hans Štembera)

    „Poslednú rozlúčku s pánom Karlom Gottom pripravovala pani Ivana Gottová v spolupráci s Arcibiskupstvom pražským a ďalej Úradom vlády Českej republiky a Kanceláriou prezidenta republiky. Vzhľadom na náročnosť príprav poslednej rozlúčky v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtecha aj na ďalších miestach v Prahe a takisto vzhľadom na profesionálny prístup a dôstojný priebeh poslednej rozlúčky považovala pani Ivana Gottová za správne vysloviť poďakovanie za poskytnutú podporu, pomoc a spoluprácu, čo urobila osobným listom, a to predovšetkým J. Em. Dominikovi kardinálovi Dukovi OP a tiež ďalším, aj prezidentovi republiky, a ďalej poďakovanie za vyjadrenie sústrasti, ktoré bolo zverejnené na týchto internetových stránkach,“ poznamenala k celej veci hovorkyňa rodiny Karla Gotta Aneta Stolzová na webe karelgott.com.

    Zároveň dodala: „Pani Ivana Gottová považuje naďalej vyslovené poďakovania za správne, na medializáciu súkromnej korešpondencie však nevidí dôvod a nenesie zodpovednosť za konanie iných osôb.“

    List Ivany Gottovej zverejnil prostredníctvom sociálnych sietí Jiří Ovčáček pred niekoľkými dňami. „Pán prezident dostal nádherný list od pani Ivany Gottovej,“ napísal.

     

     

    Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček

    Karel Gott podľahol ťažkej chorobe v utorok 1. októbra pred polnocou. Liečil sa s akútnou leukémiou.

    Verejnosť sa s ním mohla naposledy rozlúčiť 11. októbra na pražskom Žofíne, kam dorazilo približne 49 000 ľudí. O deň neskôr sa konala zádušná omša vo svätovítskej katedrále, kam sa prišli s legendou populárnej hudby rozlúčiť nielen príbuzní, priatelia a spolupracovníci, ale aj politici, speváci, herci, športovci a ďalší pozvaní hostia. Sobota 12. októbra bola zároveň dňom štátneho smútku.

    - Reklama -