Malacky na nohách, v meste rastie tábor pre imigrantov. Rezort vnútra prezradil, kedy ich k Malačanom nasťahuje

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    V areáli hasičov na Továrenskej ulici v Malackách nastal zvýšený pohyb.  Sú to už utečenci? Aj takáto otázka prebleskla hlavami obyvateľov mesta. Začala sa teda medzi nimi šíriť panika, či tam už nejakí migranti sú ubytovaní.  Niekoľko stanov totiž dávalo signál, že sa skutočne niečo deje. Na pravú mieru však uviedlo informácie pre primátora aj občanov až ministerstvo vnútra.

    Príprava na krízovú situáciu

    „Kompetentní z ministerstva vnútra ma ubezpečili, že v Malackách nie je momentálne nijaký migrant. Zároveň som dostal prísľub, že v prípade akýchkoľvek zmien bude mesto Malacky informované ako prvé,“ cituje primátora Záhorí.sk. Ministerstvo sa tak len pripravuje na vznik prípadnej krízovej situácie, keďže Malacky ležia v pohraničnej oblasti. V prípade krízy sem teda migrantov naozaj premiestnia.

    Obnovia aj Adamovo?

    Ako ďalej informuje portál, v Malackách prebehla aj porada Policajného zboru. Polícia je pripravená aj na prípadnú kontrolu hraníc. Ministerstvo tvrdí, že ide o štandardné cvičenie, no v prípade prevozu utečencov ich budú v stanoch registrovať a potom prerozdeľovať do ostatných táborov. Ministerstvo sa vraj neoficiálne pripravuje aj na obnovenie tábora v Adamove pri Gbeloch.

     

    - Reklama -