Mal by Matovič vyhľadať odbornú pomoc? Unikla kompletná správa z detektoru lži

    0
    Igor Matovič (Autor: SITA)

    Mal by šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič vyhľadať odbornú pomoc? Server Topky.sk má v rukách kompletný dokument opisujúci výsledok detektoru lži, na ktorom sa Matovič zúčastnil pred pár mesiacmi.

    Poslanec sa ocitol na detektore lži v súvislosti s kauzou predvolebnej inzercie pre neúspešného prezidentského kandidáta Rada Procházku. Krátko po teste sa objavil výsledok troch najdôležitejších otázok o tom, či v prípade nahrávky klamal. Tie najdôležitejšie informácie vraj zostali utajené. „Do redakcie nám dorazila kompletná správa výsledkov z detektora, jej autenticitu nemôžeme stopercentne potvrdiť, ale vyzerá dôveryhodne,“ informujú Topky. Politik údajne neprešiel základnými otázkami. Čo to v praxi znamená? „Podľa záverečnej časti dokumentu to vraj môže naznačovať aj duševné problémy poslanca. Matoviča vyhodnotil prístroj za klamára pri troch otázkach.

    Na aké otázky odpovedal?

    „Nachádzame sa teraz v Bratislave? Klamali ste do roku 2009? Vydierali ste niekoho?“ Topky informujú, že „na prvé dve pritom politik odpovedal kladne, teda áno. Na tretiu otázku odpovedal záporne. Vo všetkých prípadoch jeho odpoveď vyhodnotil polygraf ako klamstvo“. Čo je však zaujímavé, že v prvom prípade pritom v Bratislave tento test vykonávali. Keďže Matovič odpovedal, že áno a pritom ho stroj vyhodnotil, že klame, asi bol duchom inde. Podobne je to i s klamstvom, pretože pravdepodobne každý človek, minimálne v detstve, niekedy zaklamal.

    „Na základe toho je evidentné, že Igor Matovič vie, že niekoho vedome klamal, ale on to vnútorne nepovažuje za klamstvo. Považuje to podľa seba za pozitívne klamstvo, ktorým pomáha ľuďom. Podľa odborného názoru môže Matovič prejavovať známky schizofrénie,“ píše sa v dokumente.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -