Mal by Lipšic po autonehode skončiť? Môže sa to stať každému. Chýba mu pokora. Ukáž tú tvoju novú politickú kultúru, hovoria politici

    0
    Daniel Lipšic (Autor: TASR)

    Monika Flašíková-Beňová, europoslankyňa: Nenazývala by som to politickou zodpovednosťou… Pán Lipšic veľmi nešťastným spôsobom usmrtil chodca, je na ňom, ako sa s tým vyrovná. Pripadá mi hlúpe, aby sme sa teraz na neho vrhli, ale na druhej strane on požadoval novú politickú kultúru, tak ju môže ukázať. Volal po sprísnení trestov za autonehody (ale pod vplyvom alkoholu – pozn. ParlamentneListy.sk), kto vie, aký bude jeho trest.

    Alojz Hlina, predseda KDH: Pred chvíľou som priletel zo zahraničia, mám o tom len strohé informácie a nechcel by som na základe nich k tomu zaujímať postoj.

    Dušan Jarjabek, poslanec NR SR, SMER-SD: Toto je ľudsky veľmi ťažká otázka… Bez ohľadu na to, čo si o pánovi Lipšicovi myslím alebo nemyslím, je to určite pre neho veľmi ťažké, rovnako, samozrejme, aj pre rodinu pozostalých. Zhodnotenie tejto situácie je na polícii, čas ukáže, ako to uzavrú. Nechcem sa nikoho dotknúť, ani pána poslanca, skutočne ide o veľmi ťažkú životnú situáciu a o jedno z najväčších nešťastí, ktoré sa človeku môže stať.

    Boris Kollár, poslanec NR SR, predseda Sme rodina: Môže sa to stať každému z nás. Denne sa dejú stovky podobných nehôd všade vo svete. Predstavte si, že by sme žiadali od pána Lipšica vyvodenie zodpovednosti a neskôr by sa ukázalo, že na nehode nenesie vinu… Musíme počkať na záver vyšetrovacej komisie, na posudok znalca, na závery polície. Ale dnes žiadať od pána Lipšica vyvodenie zodpovednosti by nebolo na mieste.

    Anton Hrnko, poslanec NR SR, podpredseda SNS: Je to smutná vec a človek to nikomu nepraje. Ale po včerajšej tlačovej besede mám pocit, že pánovi Lipšicovi chýba pokora.

    K špekuláciám o vzdaní sa poslaneckej stoličky sa vyjadril na sociálnej sieti aj samotný Daniel Lipšic: „Keďže v médiách sa vyskytol názor, že som včera oznámil, že sa po nehode nevzdám poslaneckého mandátu, chcel by som uviesť veci na pravú mieru. Včera som povedal, že niekoľko hodín po nehode je pre mňa priorita pomôcť rodine, ktorá stratila milovaného manžela, otca a starého otca. A druhou prioritou je spolupráca s vyšetrovateľmi. Svoje rozhodnutie k poslaneckému mandátu zverejním v priebehu niekoľkých dní. Ďakujem za vašu podporu, vaše modlitby za zosnulého, jeho rodinu aj za mňa.”

    - Reklama -