Magát to v Prahe s prejavom prehnal. Zadržala ho polícia a hrozia mu až dva roky za mrežami

0
Marián Magát, líder Akčnej skupiny Vzdor Kysuce (Autor: ReproFoto: Facebook)

Mariána Magáta v Prahe zadržali počas sobotňajšej demonštrácie. Dôvodom bol najmä prejav šéfa Akčnej skupiny Vzdor Kysuce. „Môžem potvrdiť, že rečníkovi zo sobotnej demonštrácie bolo ešte v sobotu večer prečítané obvinenie z trestného činu podnecovania nenávisti voči skupine osôb alebo obmedzovania ich práv a slobôd,“ uviedla hovorkyňa pražskej polície Iveta Martínková. Podľa jej slov Magáta po prečítaní obvinenia prepustili a stíhajú ho na slobode.

Marián Magát sa svojimi ultrapravicovými názormi netají a prezentuje ich aj na facebookovom profile Akčnej skupiny Vzdor Kysuce. Jej šéf Magát sa v Prahe dostal do stretu so zákonom, pretože vo svojom prejave hovoril napríklad aj o tom, že „plánovaná imigrácia bude ničiť naše gény“. Pri zásahu policajtov, ktorí Magáta odviedli z pódia, jeho priaznivci kričali po mužoch zákona, ktorých označili za gestapo.

Na proteste v Prahe vystúpili okrem Magáta aj ďalšie známe tváre slovenskej krajnej pravice. Na Václavskom námestí bol aj predseda českej Dělnickej strany sociálnej spravedlnosti (DSSS) Tomáš Vandas. Nechýbal ani predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba.

- Reklama -