Magát môže skončiť za mrežami na niekoľko rokov. Dôvodom však nie sú jeho názory

    0
    Marián Magát, líder Akčnej skupiny Vzdor Kysuce na proteste v Prahe (Autor: ReproFoto: youtube)
    V prípade, že by Magáta uznali vinným z nelegálnej držby zbrane, hrozí mu za nedovolené ozbrojovanie trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov. „Prokurátorka Okresnej prokuratúry Čadca podala dňa 25. 7. 2016 obžalobu na Mariána M., obvineného zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. O podanej obžalobe bude rozhodovať Okresný súd v Čadci,“ uviedol hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisárik pre portál Aktuality.sk.
     
    Najnovšie stíhanie vo veci ilegálneho ozbrojovania sa týka prípadu, v ktorom mal Magát spolu so svojím kamarátom na prelome rokov 2015/2016 v držbe pištoľ bez povolenia. Muž, ktorý spolu so zakladateľom akčnej skupiny Vzdor Kysuce čelí obvineniam, sa mal údajne vyhrážať zbraňou istej 44-ročnej žene a vystreliť do jej domu v Turzovke. 
     
    Magátov spoluobvinený sa podľa Aktualít priznal a s prokurátorkou sa dohodol na vine a treste. Samotný Magát ešte v januári na internete zverejnil video, v ktorom tvrdí, že zbraň našiel len náhodou. Odovzdať ju vraj chcel až po porade s právnikom.
     
    Nejde o prvý prípad, v ktorom sa Magát dostal do stretu so zákonom. Na výsluchu skončil napríklad po proteste proti Bruselu, na ktorom ultrapravičiari roztrhali vlajku EÚ, ktorú im Magát hodil. Minulý rok v lete zatkli Magáta policajti v Prahe počas jeho prejavu na demonštrácii proti migrantom. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -