Maduro sa poďakoval Putinovi za podporu

    0
    Venezuelský prezident Nicolás Maduro (Autor: TASR)

    “Priniesla som so sebou osobné poďakovanie od nášho prezidenta Madura ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, vám, vašej vláde a vášmu ľudu za podporu a pomoc, ktorú ste poskytli našej krajine. Dnes Rusko bojuje bok po boku s nami a s ďalšími národmi za nezávislosť, slobodu a suverenitu,” uviedla na Rodríguezová, ktorú citovala agentúra TASS.

    Viceprezidentka poznamenala, že sankcie, ktoré USA podľa jej slov nezákonne zaviedli proti Venezuele, otvorili nové dvere pre užšiu spoluprácu medzi Moskvou a Caracasom.

    Vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa zaradila na sankčný zoznam okrem Madura aj vyše 100 ďalších venezuelských štátnych predstaviteľov a ľudí z prezidentovho úzkeho okruhu.

    USA totiž vedú medzinárodné úsilie s cieľom zosadiť socialistického prezidenta Nicolása Madura a nahradiť ho opozičným lídrom Juanom Guaidóom, ktorý sa v januári 2019 vyhlásil za dočasného prezidenta krajiny.

    Prezident Maduro má však silnú podporu zo strany Ruska a Číny. Moskva začiatkom roka vyslala do Venezuely svojich vojenských expertov. Urobila tak po tom, ako Trumpova vláda naznačila, že by mohla použiť silu na zvrhnutie venezuelského prezidenta.

     

    - Reklama -