Madeleine Albrightová sa chce zaregistrovať ako moslimka

    0
    Madeleine Albrightová, bývalá ministerka zahraničných vecí USA (Autor: SITA)

    Albrightová sa na svojom Twitteri pochválila, že sa hodlá registrovať ako moslimka. „Bola som vychovaná ako katolíčka, neskôr som vstúpila do episkopálnej cirkvi a objavila židovské korene svojej rodiny. Teraz som však pripravená registrovať sa ako moslimka,“ napísala bývalá ministerka zahraničia v Clintonovej vláde, ktorú jej odporcovia nazývajú „balkánskou mäsiarkou“.

     

     

    Výrok Albrightovej pravdepodobne súvisi s predchádzajúcimi tvrdeniami novozvoleného Donalda Trumpa, ktorý pripustil vytvorenie akéhosi registra pre amerických moslimov. „Ak prinútite moslimov zaregistrovať sa, zaregistrujeme sa ako moslimovia,“ vyhlásila Albrightová na minulotýždňovom Pochode žien. Aktuálne však poradcovia amerického prezidenta popierajú, že by k niečomu takému malo skutočne dôjsť.

    Svoj elán pani Albrightová v posledných mesiacoch naozaj nestráca. Aktívne sa zúčastnila na prezidentskej kampani po boku Hillary Clintonovej, hoci o pozitívnom účinku tohto počinu môže dôvodne pochybovať. Vlani vo februári pri živom vysielaní zo zhromaždenia priaznivcov Clintonovej vyhlásila, že pre všetky ženy, ktoré nevolia demokratickú kandidátku, je pripravené v pekle špeciálne miesto. Krátke video z jej skutočne osobitého vystúpenia vtedy obletelo internet a vzbudilo značný ohlas.

    autor: Josef Provazník, redakcia

    - Reklama -