Maďarský premiér sa pustil do svojho superbohatého krajana. Nezastaví sa vraj kvôli miliardám ani pred zničením Európy

    0
    Maďarský premiér Viktor Orbán (Autor: SITA)

    Viktor Orbán je presvedčený o tom, že existuje akási konšpirácia, na ktorej sa zúčastňujú primárne svetová ľavica, významní finančníci a nikým nezvolení lídri. Títo ľudia sa vraj usilujú o podkopávanie autority Európskej únie.

    V štúdiu rádia „Budapešť dnes“ Orbán uviedol Georga Sorosa ako príklad, ktorým sa snažil zvýšiť kredibilitu svojej hypotézy o tom, že „ide o plán dobre organizovaných finančníkov, tých, ktorí uvažujú nadnárodne, a tých, ktorých nikdy nikto nezvolil“. George Soros, pôvodne György Schwartz, je americký miliardár maďarského pôvodu, ktorý sa presadil vďaka špekuláciám na akciových trhoch.

    „Európa bola zradená. Ak sa proti tomuto súčasnému dianiu nepostavíme, tento kontinent nám už čoskoro nebude patriť,“ zdôraznil Orbán. Maďarský predseda vlády svoju teóriu podložil aj slovami o tom, že „je nepredstaviteľné, že by veľké európske štáty s obrovskými a dobre organizovanými systémami tajných služieb neboli pripravené čeliť prílivu tisícov migrantov každodenne prichádzajúcich do Európy“.

    „Kto si v Európe slobodne zvolil to, že sem nelegálne prídu milióny ľudí, ktoré si potom krajiny musia prerozdeliť? To, čo sa dnes deje, nemá žiadny demokratický základ. Európska únia sa premieňa z legálnej organizácie na anarchiu,“ doplnil Orbán.

    „Našťastie sa Európania začali prebúdzať, uvedomili si, že masívna imigrácia je kultúrnym problémom, ide o našu vlastnú identitu,“ zdôraznil maďarský politik.

    - Reklama -