Maďarský plot vraj utečencov nezastaví. Režú v ňom diery, podliezajú a preliezajú ho. Prichytených hneď súdia a vyhosťujú

    0
    Plot na maďarskej hranici s Chorvátskom v Beremende (Autor: SITA/AP)

    Ako informovala tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na hovorkyňu tamojšieho súdu Eriku Prágaiovú Juhászovú, 29 obžalovaných vyhostili z Maďarska na jeden, ďalších 22 na dva roky, jedného na tri, jedného na päť rokov a v prípade jedného mladistvého sa súd uspokojil s napomenutím.
    Medzi obžalovanými boli zväčša občania Iraku a Afganistanu, ale aj Iránu a Pakistanu.


    Všetci sa dostali na maďarské územie cez diery vyrezané inými osobami v plote na maďarsko-srbskej hranici, ale aj jeho podlezením, respektíve prelezením, a to v katastri obcí Kelebia, Röszke, Csikéria a Mórahalom.
    Tak obžalovaní, ako aj ich právni zástupcovia vzali rozsudky na vedomie, takže sú právoplatné.
    O mužovi, ktorého maďarské orgány kontrolovali v nedeľu v poludňajších hodinách za volantom vozidla so švédskym evidenčným číslom na maďarsko-slovinskom diaľničnom priechode Letenye-Goričan a ktorý na rozdiel od dvoch spolujazdcov nemal platný švédsky cestovný dokument, medzičasom vysvitlo, že je občanom Iraku.
    Kým on sa bude zodpovedať z falšovania verejných dokumentov, jedného z jeho spolujazdcov čaká stíhanie pre dôvodné podozrenie z prevádzačstva.


     

    - Reklama -