Maďarský odvolací súd prepustil kapitána lode Viking Sygin na kauciu na slobodu

    0
    Na videosnímke vydanej 1. júna 2019 zrážka vyhliadkovej lode Hableány a výletnej lode Viking Sigyn v Budapešti. (Autor: TASR)

    “Súd nariadil, že kapitán sa musí každý týždeň osobne hlásiť vyšetrovacím orgánom,” povedal pre 24.hu jeho obhajca Gábor M. Tóth, podľa ktorého Ukrajinec bude musieť nosiť elektronický náramok a nebude môcť opustiť územie maďarského hlavného mesta.

    Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania Ukrajinec po nehode výletnej lode v Budapešti vymazal údaje zo svojho telefónu, dodala prokuratúra.

    Prvostupňový súd 1. júna rozhodol, že 64-ročný Ukrajinec pôjde na mesiac do vyšetrovacej väzby. Prokurátor sa proti rozhodnutiu súdu odvolal. Právny zástupca Ukrajinca už vtedy avizoval, že jeho klient je kauciu ochotný zložiť.

    K zrážke vyhliadkovej a výletnej lode došlo 29. mája krátko po 21.00 h pod Margitiným mostom. Vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami a dvojčlennou posádkou sa následne v priebehu siedmich sekúnd potopila.

    Bezprostredne po zrážke sa z vôd Dunaja podarilo zachrániť sedem ľudí. V súčasnosti je jedna nájdená obeť ešte neidentifikovaná a štyria sú nezvestní, počet identifikovaných obetí stúpol na 21.

     

    - Reklama -