Maďarsko: Vrak vyhliadkovej lode vyzdvihnú zrejme v polovici týždňa

    0
    Plávajúci žeriav Clark Ádám pláva po Dunaji k Margitinmu mostu, Posádka 200 tonového žeriavu sa pokúsi vrak lode Hableány zo dna Dunaja vytiahnuť. (Autor: TASR)

    Odborníci podľa jeho slov v súčasnosti pracujú na umiestnení štyroch postrojov pod trup vraku, ktorými dokáže plávajúci žeriav Clark Ádám uchopiť loď a vyzdvihnúť ju.

    Zrejme v pondelok budú tieto práce ukončené a v utorok potápači budú môcť skontrolovať ukotvenie lán Jasenszky poznamenal, že hladina Dunaja intenzívne klesá, čo však momentálne vo veľkej miere neovplyvňuje prípravné práce.

    K zrážke vyhliadkovej lode Hableány so švajčiarskou výletnou loďou Viking Sygin pod Margitiným mostom došlo 29. mája krátko po 21.00 h.

    Vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami a dvojčlennou posádkou sa následne v priebehu siedmich sekúnd potopila. Bezprostredne po zrážke sa z vôd Dunaja podarilo zachrániť sedem ľudí.

    Polícia identifikovala doposiaľ 20 obetí nehody, po siedmich nezvestných Kórejčanoch a maďarskom kapitánovi lode naďalej pátrajú.

    - Reklama -