Maďarská vládnuca strana: Brusel sa v Bratislave nevzdal migračných kvót

    0
    Migranti kráčajú cez koľajnice železničnej stanice v maďarskom meste Kiskunhalas (Autor: TASR)

    Podľa agentúry MTI kresťanskodemokratický politik vyzval preto maďarských voličov, aby neriskovali budúcnosť svojich rodín a 2. októbra v maďarskom plebiscite odmietli migračné kvóty.

    Hollik zdôraznil, že na bratislavskom samite sa nestalo nič v záujme toho, aby povinné prerozdeľovanie utečencov na základe kvót zrušili. “Bruselský balík kvót je čoraz hrozivejší a dopĺňajú ho stále novými prvkami. Okrem iného by chceli zjednodušiť spájanie rodín a chceli umožniť prijímanie aj ekonomických utečencov z Afganistanu, Iraku a Eritrey,” dodal.

    Ďalším rizikom podľa jeho slov je, že v súčasnosti čaká na odchod do Európy v Líbyi milión migrantov a v Turecku tri milióny migrantov.

    Spravodajský server 444.hu dnes napísal, že maďarský premiér Viktor Orbán s výsledkom piatkového samitu nebol spokojný, pretože je zrejmé, že ak by priznal pokrok na rokovaniach, potom by nemohol pokračovať v kampani októbrového referenda o kvótach, v ktorom útočí proti EÚ. Orbán v piatok večer povedal, že schôdzka bola neúspešná, pretože sa nepodarilo zmeniť prisťahovaleckú politiku Bruselu. Podľa neho v Únii naďalej panuje sebazničujúca a naivná prisťahovalecká politika.

    Maďarský prezident János Áder vypísal referendum na 2. októbra. Otázka plebiscitu znie: “Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?”

    - Reklama -