Maďarič znova proti prúdu? Tentoraz sa to týka RTVS

    0
    Marek Maďarič (Autor: SITA)
    Ocenenie programového riaditeľa RTVS Tibora Búzu prišlo len pár týždňov pred voľbou nového šéfa verejnoprávneho média. Minister Maďarič (Smer-SD) ocenil Búzu za „výrazný osobnostný vklad a prínos k inštitucionálnemu rozvoju RTVS, k stabilizácii slovenského audiovizuálneho prostredia aj v medzinárodnom producentskom kontexte, k efektívnej prezentácii audiovizuálnej kultúry na verejnosti, ako aj ku kreatívnemu rozvoju slovenského filmového umenia a animovanej tvorby“.
     
    „Naplnila sa veľmi jednoduchá rovnica. Ak sa revitalizuje program a tvorivé prostredie v RTVS, bude to mať dopad na celý audiovizuálny priemysel na Slovensku,“ povedal po prebratí ocenenia programový riaditeľ RTVS.
     
    Maďarič má aj podľa spomínaného ocenenia úplne iný názor na fungovanie RTVS než Fico s Dankom, ktorí sa v postoji k verejnoprávnemu rozhlasu a televízii, mimochodom, tiež rozchádzajú.
     
    Pre portál Aktuality.sk minister kultúry uviedol, že prácu riaditeľa RTVS Václava Miku „vníma globálne pozitívne“ s tým, že za jeho pôsobenia došlo k nárastu sledovanosti oboch programov aj dôveryhodnosti média. „Svoje pozitívne hodnotenie opieram aj o hospodárenie RTVS, ktorá prvýkrát hospodári tak, že štát nie je nútený ju oddlžovať,“ uviedol Maďarič.
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -