Maďarič nemá chuť verejne polemizovať s Ficom

    0
    Marek Maďarič (Autor: SITA)

    Minister reagoval na kritiku RTVS pod vedením Václava Miku, ktorú Fico vyslovil v utorok (4. 4.) na HNClube organizovanom Hospodárskymi novinami. Podľa premiéra hrajú verejnoprávne médiá hru o sledovanosť, na základe čoho vedenie RTVS zlyhalo.

    “Myslím si, že musí dôjsť k výmene vedenia RTVS,” uviedol Fico.

    „Nemám chuť polemizovať s pánom premiérom cez médiá,“ reagoval Maďarič na tieto slová, ktoré prichádzajú pred koncom funkčného obdobia Miku a voľbou nového šéfa RTVS v parlamente. Šéf rezortu uviedol, že nevie, či sa Mika prihlási do výberu.

    On osobne si vie na poste šéfa RTVS v nasledujúcich rokoch predstaviť „odborníka“.

    Na otázku, či ostré výroky Fica z poslednej doby na adresu RTVS môžu ovplyvniť výsledok voľby v parlamente Maďarič uviedol, že to záleží na poslancoch, či sa nechajú ovplyvniť. Premiér podľa ministra môže poslancom niečo odporúčať.

    „Myslím, že nejaké rozhovory na úrovni poslaneckého klubu na túto tému sú ďaleko účinnejšie ako nejaké vyjadrenia cez médiá,“ doplnil.

    „Môj osobný pocit je, že je tam množstvo kvalitných programov, ale pokiaľ ide o spravodajstvo, ja ho takisto vnímam ako nevyvážené,“ uviedol dnes na adresu RTVS minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD).

    „Nie je objektívne a férové a párkrát som to pocítil aj na vlastnej koži,“ vysvetlil.

     Voľba nového generálneho riaditeľa RTVS sa v pléne Národnej rady SR uskutoční 22. júna.

    Výzva bude zverejnená 7. apríla, 10. mája je termín na doručenie prihlášok kandidátov, o deň neskôr sa budú za prítomnosti členov výboru otvárať. Verejné vypočutie kandidátov je naplánované na 30. mája.

    - Reklama -