Maďari to nestíhajú pomaly ani rátať. Migrantov nezastaví nič. Pozrite si, koľko ich prúdi cez hranice teraz

    0

    Veľká väčšina zo spomínaných ilegálnych migrantov, konkrétne 7895 ľudí prešlo do Maďarska cez chorvátsko-maďarskú, zvyšných 256 osôb cez srbsko-maďarskú štátnu hranicu. Piatich ľudí zadržali maďarskí policajti pre dôvodné podozrenie z falšovania verejných dokumentov. Na základe zmien platnej maďarskej legislatívy platných od 15. septembra začali stíhanie pre trestný čin zakázaného prekročenia uzavretej štátnej hranice voči 241 migrantom. Vo viacerých prípadoch padli už vo veci rozsudky.

    Prílev utečencov smerujúcich do Maďarska cez Chorvátsko sa ani naďalej nezastavil, aj dnes zaznamenali v rôznych lokalitách v maďarsko-chorvátskom prihraničí príchod rádovo stoviek, ba až tisícok ilegálnych migrantov, vyplýva z informácií tlačovej agentúry MTI. Mnohí z nich po krátkej prestávke pokračujú vlakovými súpravami na ceste do Hegyeshalomu na maďarsko-rakúskej štátnej hranici. V okolí maďarsko-chorvátskeho hraničného priechodu Letenye zadržala polícia ôsmich neplnoletých migrantov, ktorí sa dostali do krajiny zrejme zo Srbska a ktorí sa označili za utečencov zo Sýrie. Čaká na nich zrejme obvyklý postup cudzineckej polície.

    Aj v okolí maďarsko-slovinského hraničného priechodu Tornyiszentmiklós zadržala polícia v noci nadnes prevádzača z Bangladéšu a jeho dvoch krajanov-“klientov”, ktorí smerovali v motorovom vozidle s francúzskym evidenčným číslom do Maďarska. Automobil polícia zhabala a vodiča zadržala pre dôvodné podozrenie z prevádzačstva.
     

    - Reklama -