Macronovo hnutie vraj nemá s demokraciou nič spoločné. Radoví straníci sa začínajú búriť

    0
    Emmanuel Macron (Autor: TASR)

    Macron založil hnutie z toho dôvodu, aby mohol zostaviť novú vládu, ktorá by mala podporu parlamentu. A tento ťah sa mu podaril – hnutie drvivo zvíťazilo nad etablovanými stranami. Členovia však boli pomerne nesúrodí – prebehli doň politici počnúc konzervatívcami a končiac komunistami.

    Na súčasný odboj údajne až troch tisíc stúpencov hnutia, ktorí sa označujú ako nahnevaní chodci, upozorňuje denník Le Figaro. Títo chodci podľa všetkého kritizujú nedostatok konzultácií so základňou. Zároveň majú pocit, že majú malý vplyv na rozhodovanie hnutia.

    Hovorkyňou nahnevaných chodcov je stredoškolská učiteľka Tiphaine Beaulieuová z Brestu, ktorá uverila obrode politiky, ktorú sľuboval Macron. Podľa jej slov sa však do vedenia dostali arogantní a všetkého schopní ľudia, ktorí podobných nadšencov, ako je ona, prevalcovali. Aj napriek tomu stále v Macronovo hnutie verí a dúfa, že jej predstava uspeje.

    Ako konštatuje denník, Macron by síce mohol o týchto svojich horlivých stúpencov prísť, ale zároveň ho ich odchod nemôže ohroziť. Ide totiž prevažne o členov na nižších úrovniach hnutia.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -