Má sa Trump obávať o život? Bezpečnostné lapsusy v Bielom dome pribúdajú

    0
    Ilustračná fotografia: Biely dom (Autor: TASR)

    Incident sa odohral v sobotu asi o 23.05 h miestneho času (04.05 SEČ). V jeho dôsledku došlo k posilneniu bezpečnostných opatrení vo washingtonskom sídle prezidenta USA a k uzavretiu okolitých ulíc.

    Podozrivé vozidlo zastavilo na kontrolnom stanovišti pred Bielym domom. Preskúmali ho experti na zneškodňovanie výbušnín, nie je však jasné, či sa v ňom skutočne nachádzala bomba.

    USSS, ktorá chráni amerického prezidenta a jeho rodinu, uviedla len to, že celý prípad je v štádiu vyšetrovania. Vodiča, ktorý poplach spôsobil, zadržali.

    O vniknutie do areálu Bieleho domu sa len niekoľko hodín pred tým pokúsila iná, bližšie nešpecifikovaná neoprávnená osoba. Tá preskočila cez stojan na bicykle a dostala sa do ochrannej zóny priamo pred oplotením, na samotný pozemok Bieleho domu sa však nedostala.

    Prezident Donald Trump sa v sobotu nenachádzal v Bielom dome, ale vo svojej súkromnej rezidencii Mar-a-Lago v štáte Florida.

    Minulý týždeň prenikol do areálu Bieleho domu 26-ročný muž, ktorý prekonal dovedna tri ploty. Agentom vtedy trvalo takmer 17 minút, kým tohto votrelca chytili. 


     

    - Reklama -