MOST-HÍD si nechal poradiť od expremiérky Radičovej. Vláda podľa Solymosa zlyhala pri systémových zmenách

0
Podpredseda strany Most-Híd László Solymos (Autor: SITA)

„Súčasná vláda v tejto oblasti zlyhala, keďže vôbec nevyužila svoju silu a čas ekonomického oživenia na takéto zmeny, ale zostala len pri populistických opatreniach, ktoré neriešia príčiny, ale len následky,“ povedal s tým, že rast totiž nie je len o číslach, ale o pocite celej spoločnosti, ktorý sa neudeje na základe sebachvály ministrov, či prekresľovaním makroekonomických čísiel.

Rast je podľa Solymosa pocit, keď sa slobodnejšie a lepšie dýcha každému, nielen vyvoleným. „Keď ľudia nemajú pocit, že pracujú každý rok dlhšie na štát, ktorý im obratom za to dáva menej a menej kvalitné služby. Keď mladí ľudia neodchádzajú z krajiny, lebo v nej nevidia perspektívu. Rast sú dostupnejšie jasle, materské školy alebo sociálne služby. Rast je vyšší počet kvalitných škôl a nie škôl, ktorých absolventov zamestnávatelia nechcú prijímať Rast sú kratšie súdne konania, lepšia vymožiteľnosť práva a dôveryhodnejšie súdnictvo,“ vyhlásil Solymos. O tom chce Most-Híd hovoriť ľuďom na Slovensku v najbližších siedmich mesiacoch.

Most-Híd prijal svoj program Občiansku víziu 2016 pred rokom. Ide o strategický materiál, na ktorom pracovala skupina odborníkov. Program obsahuje viaceré kapitoly, napríklad Maďarská národnostná politika, Hospodárska politika, Politika riešenia chudoby a rómska politika, Udržateľný vidiek, Právny štát, Vzdelávacia politika a Ústavný systém. Na dokumente v sociálnej oblasti spolupracovala aj expremiérka Iveta Radičová.

- Reklama -