Lunter na Úrade BBSK vyvesil vlajku EÚ

    0
    V prieskumoch najsilnejší kandidáti na predsedu BBSK vo VÚC 2017 Ján Lunter (vľavo) a Marian Kotleba (Autor: TASR)

    Práve vlajku EÚ ešte deň predtým na ustanovujúcom zasadnutí Zastupiteľstva BBSK v Rimavskej Sobote Lunterovi symbolicky odovzdal banskobystrický viceprimátor Martin Turčan, ktorý do poslaneckej lavice krajského parlamentu zasadá po prvý raz.

    “Novému predsedovi kraja som symbolicky odovzdal vlajku EÚ a poprosil ho, aby ju vrátil na miesto, ktoré jej patrí – na priečelie budovy úradu. Zvolenie Jána Luntera bolo skvelým signálom, nielen pre mňa osobne, ale verím, že počas volebnej noci odľahlo mnohým. Posledné roky boli príkladom a výstrahou zároveň, aby sme si uvedomili, že hodnoty EÚ a príslušnosť k európskej rodine, sú nám bližšie a pre nás nevyhnutné, no zároveň veľmi rýchlo pominuteľné,” konštatoval Turčan.

    V čase, keď Kotleba dal zvesiť zástavu EÚ, mu Turčan adresoval otvorené listy, v ktorých ho vyzýval, aby ju opätovne vyvesil a neizoloval svojím konaním obyvateľov kraja od civilizovaného sveta. Rovnako reagoval aj v období osláv 70. výročia SNP, keď diplomatické delegácie zo zahraničia vítal na budove úradu transparent: “Yankees go home. STOP NATO”.

    Kotleba a jeho ĽS Naše Slovensko zastáva názor, že “Slovensko ako suverénna krajina by existovala bez EÚ lepšie”. Vlani zbierala podpisy pod petíciu za vypísanie referenda o vystúpení SR z EÚ.

    - Reklama -