Lunter môže ako jediný poraziť Kotlebu, myslí si Pellegrini

    0
    Ján Lunter (Autor: Reprofoto/lunter.com)

    “Vyzývam preto všetkých ostatných kandidátov, ktorí deklarovali, že podporia toho najsilnejšieho, aby čo najskôr prijali toto rozhodnutie a informovali nielen svojich voličov, ale celé Slovensko, že odstupujú od kandidatúry a v plnej miere podporujú najsilnejšieho kandidáta Jána Luntera. Jasne tak dokážu, že im nejde o osobný alebo stranícky prospech, ale o to, aby sme spoločne porazili fašizmus a extrémizmus,” zdôraznil Pellegrini.

    Agentúra FOCUS robila prieskum verejnej mienky formou telefonického dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1023 respondentov. Z výsledkov tiež vyplýva, že 11,3 % respondentov by nešlo voliť, 29,8 % odpovedalo “neviem, nie som rozhodnutý/á” a 1,3 % odmietlo na otázku odpovedať.

    Pre Luntera sú tieto výsledky zaväzujúce a povzbudením. Ako dnes na tlačovej besede zdôraznil, je dôležité, aby obyvatelia BBSK prišli 4. novembra k volebným urnám, aby výsledky boli rozhodnutím veľkej časti občanov a nielen úzkej skupiny.

    Lunter sa opakovaným verejným prísľubom zaviazal, že ak na konci septembra nebude najsilnejším demokratickým kandidátom, vzdá sa v prospech najsilnejšieho.

    “Z mojej strany považujem otázku, či pokračovať, alebo podporiť iného kandidáta, za vyriešenú. Budem ďalej pracovať na tom, aby sme s naším programom a tímom oslovili čo najviac ľudí v kraji,” dodal.

    - Reklama -