Ľudia vo voľbách urobili tichú revolúciu. OĽaNO dospelo, myslí si Matovič

    0
    Veronika Remišová a Igor Matovič z hnutia OĽaNO (Autor: ReproFoto: Facebook/OĽaNO)

    “Mojim cieľom bolo spojiť čo najviac demokratických síl, aby sme ukázali, že dokážeme vytvoriť alternatívu a poraziť Smer. Vo voľbách sme ukázali, že vieme spájať, dokážeme sa dohodnúť a že OĽaNO nie je iba Matovič. Hnutie OĽaNO v týchto voľbách definitívne dospelo,” vyhlásil Matovič.

    Poďakoval ľuďom, že podporili kandidátov demokratických strán. “Dosiahli sme prekvapivý výsledok, ktorý berieme s pokorou a zodpovednosťou. Ľudia urobili v regiónoch tichú revolúciu,” doplnil Matovič.

    Podľa Jána Budaja ľudia na Slovensku ukázali, že si žiadajú zmenu a nechcú skorumpovaných politikov. Chcel by, aby demokratické strany, ktoré sa spojili v krajských voľbách, postavili spoločne aj kandidátov v budúcoročných komunálnych voľbách.

    Erika Jurinová aj Jozef Viskupič chcú byť v kraji predsedami pre všetkých ľudí, ktorí v ich krajoch žijú. Jurinovú zvolili za šéfku Žilinského kraja, Viskupiča za predsedu Trnavského kraja. 

    Veronika Remišová ocenila kvality kandidátov OĽaNO zvolených za predsedov krajov. “Nešli do volieb, aby kradli či získali teplé miesta, ale z presvedčenia, že chcú pre ľudí niečo urobiť. Ak nebudú prosperovať naše regióny, tak ani celé Slovensko,” podotkla. Vyzvala premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby nekládol pravicových predsedom krajov polená pod nohy.

    - Reklama -