Ľudia sa budú zabíjať na uliciach, nebude polícia, nemocnice, elektrina! Slová z akcie o islame a utečencoch, ktoré vás vydesia

    0
    Blok proti islámu a Úsvit-NK v Teplicích (Autor: Lucie Bartoš)

    Príprava Českej republiky na uzatvorenie hranice s Rakúskom, k čomu má pre utečencov dôjsť tento víkend – bola najaktuálnejšia správa, ktorá sa niesla štvrtkovým večerom v kúpeľnom meste Teplice v rámci ďalšieho stretnutia s predstaviteľmi Bloku proti islamu a politického hnutia Úsvit-Národná koalícia. Tieto diskusie, ktoré sa postupne konajú po celej republike, majú varovať pred údajným nebezpečenstvom islamu a najmä prezradiť recept, ako zamedziť nelegálnej migrácii a ako zabrániť utečencom vo voľnom pohybe mimo azylové tábory.

    „Štvrtok, keď vláda oznámila, že zvažuje uzavrieť hranice, je historickým okamihom: prvýkrát v dejinách tejto krajiny sa podarilo donútiť vládu k niečomu, čo nechcela. Vyplatilo sa to. Ďakujeme vám,“ boli prvé slová Jany Volfovej (Česká suverenita), podpredsedníčky Bloku proti islamu, ktorá večer moderovala. Nasledoval potlesk, počas ktorého Volfová poukázala na to, že „Konvička a spol.“ dokázali zjednotiť komunitu, ktorá smeruje proti islamu.

    Postupne odovzdala slovo všetkým aktérom, ktorí dorazili v podvečer do hotela Panorama v meste, ktoré je známe problémami v spolužití medzi miestnymi na jednej strane a arabskými hosťami kúpeľov či moslimskými vlastníkmi pozemkov na druhej strane.

    Iva bez psa. Jednoducho nevenčí

    Vojnového veterána a predsedu hnutia Úsvit-Národná koalícia Miroslava Lidinského a docenta Martina Konvičku, predsedu Bloku proti islamu, v rámci ich spoločných výjazdov do českých a moravských regiónov doplnil tradične sociológ Petr Hampl.

    Za Severočeskú vetvu protiislamského spolku dorazila tentokrát Tepličanka Iva Procházková, známa hromadným venčením psov na protest proti arabským turistom. „Iva je tu dnes bez psa. Jednoducho nevenčí,“ zavtipkovala Volfová, aby ďalej zdôraznila, že Iva síce vyzerá ako krehká žena, ale má v sebe vnútornú silu. „Či sa bojím? Nie, nebojím. Až sa začnem báť, tak toto prestanem robiť,“ uviedla Procházková.

    Vládcovia tejto krajiny na vás kašlú. Mám recept

    Hlavné slovo patrilo šéfovi Bloku proti islamu Martinovi Konvičkovi, ktorý sa štúdiom tohto náboženstva zaoberá desať rokov. Ten najprv podotkol, že posledné obdobie ukázalo, že hoci je 250-tisíc podpisov pod petíciou a konajú sa demonštrácie a podobne, tak aktivizmus nestačí. „Vládcovia tejto krajiny na neho kašlú… Vysmiali petíciu proti kvótam…,” povedal a rovno dodal, že preto je nutné prevziať zodpovednosť a postarať sa o budúcnosť krajiny.

    Aby sa k nám nedostalo, čo sa dnes deje vo Francúzsku či Švédsku, a podarilo sa nám islam odvrátiť, je podľa neho možné dvoma spôsobmi. „Po prvé, klásť prekážky, klásť prekážky, klásť prekážky. To znamená: nedovoliť šatky v školách, nedovoliť zahaľovanie na verejnosti, zakázať uctievača islamu v médiách, zakázať propagandu v škole… To všetko sa dá zabezpečiť zákonmi,“ vysvetlil s tým, že v zahraničí už funguje napríklad aj zákaz halal porážok zvierat, zákaz financovania mešít z cudziny a podobne.


    Druhá cesta, ktorou sa musíme vydať, je posilnenie našej spoločnosti. „Islamu sa darí v slabých spoločnostiach, kde nefungujú rodiny, kde sa ľudia správajú hnusne k svojim chudobným a podobne. Musíme napraviť pomery v našej republike. A k tomu všetkému zastaviť imigračnú vlnu,“ zhrnul.

    Toto je terorizmus. Zapojte drony

    „Chceme zabrániť nebezpečenstvu, ktoré bezprostredne hrozí nám a našim deťom, ďalším generáciám. Pred piatimi mesiacmi sme apelovali na zvýšenie bezpečnosti na hraniciach. Dnes to robia aj štáty, ktoré hovoria, že imigrantov vítajú,“ uviedol Lidinský, ktorý dúfa, že v nedeľu sa hranice zavrú a Česko tak skutočne získa kontrolu nad prienikom do štátu. „Radikálny islam rovná sa terorizmus. Terorizmus rovná sa neskutočné bezpečnostné riziko. Riešením je inteligentná ochrana hraníc, ktorú sme my komplexne predložili a predstavili. Imigračná vlna bude kulminovať a my musíme na hranice dostať techniku, ktorá dokáže rozoznať, či ide o človeka, vozidlo či zviera,“ pokračoval. “Do toho zapojiť aj drony, ktoré vedia už dnes aj zdarne rozoznať tvár.”

    Čo sa týka ochrany schengenskej, teda vonkajšej hranice, tu zatiaľ takisto zaostávame. „Úprimne, poslať dvadsať špecialistov do Maďarska (schválil minister obrany Stropnický, pozn. red.), to imigrantskú vlnu nezastaví,“ nadhodil s nadsádzkou. Zmysel má vytvoriť v mieste konfliktu demilitarizovanú zónu, aby vojnoví utečenci nemuseli utekať päťtisíc kilometrov ďaleko. „Kto uteká pred vojnou, zastaví sa na najbližšom bezpečnom mieste,“ zdôvodnil Lidinský.

    Veta, ktorá vojde do dejín

    Volfová sa zmienila, že Blok proti islamu je niektorými odporcami napádaný za to, že nemá odborníkov. „Že sme len hejkalovia na xenofóbnych zrazoch,“ podotkla a poukázala napríklad na renomovaného sociológa a člena Slobodných Petra Hampla, ktorý takéto tvrdenia vyvracia. „Jeho veta 'Niektoré krajiny sa správajú, ako by chceli spáchať sebevraždu' vojde do dejín,” mieni Volfová.

    Hampl zodpovedal okrem iného na to, či občiansky spolok (Blok proti islamu) a politická strana (Úsvit-NK) skutočne môžu spolu fungovať a niečo dokázať. „Všetko, čo sa v dejinách skončilo dobre, malo a musí mať dve nohy: musí tam byť masové ľudové hnutie a musia tam byť politickí profesionáli. V našom prípade to je o minútu dvanásť či skôr minútu po dvanástej,“ reagoval a dodal: „Asi ani my sami ale nemáme predstavu, čo sa na nás rúti.“

    Nebude polícia, nebudú nemocnice, pôjdete na vidiek

    Zo sociologického hľadiska rozobral súčasný stav a možné dôsledky expert Petr Hampl. „Teraz už sa naozaj hrá o zrútenie civilizácie,“ je presvedčený, že môže nastať čierny scenár, ku ktorému podľa jeho názoru naši politici doteraz mierili míľovými krokmi.

    Vykreslil obraz apokalypsy, ak by sa nezabránilo šíreniu islamu a imigrácii. „Bude pribúdať get a špeciálnych zón. Budú sa sem hrnúť ľudia z iných kultúr, s agresívnym správaním. Tak to môže ísť desať rokov. Potom sa to zastaví a počas jedného dvoch týždňov… Ľudia sa budú zabíjať na ulici. Nebude polícia, nemocnice, benzín na čerpadlách, elektrina. Nebudú sa zásobovať obchody. Ľudia pôjdu na vidiek, sklady budú vybrakované. Medzi tým všetkým budú operovať rôzne bandy,“ zaznelo okrem iného z jeho úst.

    Svoju reč zakončil úplne ľudovo: „Všetci by mali pohnúť zadkom!“ Bude vraj totiž bezpodmienečne nutné vyhrať parlamentné voľby. „A udržať si nádej, že sa to dá zlomiť, aj keď prídu krušné chvíle,“ snažil sa prítomných povzbudiť. „Je parlament niečo ako vojna? Na parlamentnej pôde je to niekedy ako 'na ostrie noža'. Jedno je spoločné: 'Pokiaľ dýcham, tak dúfám'. To je heslo špeciálnych jednotiek a to nás teraz musí spojiť,“ smeroval k ľuďom Miroslav Lidinský.

    Prisahám! Tento špinavý plán nedopustím

    Úsvit-NK bol v Tepliciach reprezentovaný aj poslancom Markom Černochom. Ten bol prvým poslancom, ktorý sa spojil s Blokom proti islamu a povedal, že pomôže presadiť zákon o cirkvi, ktorý by zamedzil šíreniu radikálnych náboženských smerov. „Minimálne týmto zákonom budem v snemovni strašiť,“ dodal. „Po dlhých bojoch teraz v piatok na 99 percent zaradí snemovňa bod Zákona o cirkvi, ktorý zabráni šíreniu radikálneho islamu a všetkých ostatných radikálnych náboženstiev,“ uviedol s tým, že podľa zákulisných informácií to vyzerá, že by mal byť deklarovaný a postúpený do druhého čítania. „A až sa dostane do druhého čítania, mali by sme všetci do tej snemovne ísť a pozerať, kto a ako bude hlasovať,“ pripomenula návštevníkom Volfová.

    „Neverila som, že osemčlenný poslanecký klub niečo dokáže. Teraz už mlčím,“ utrúsila ešte a spýtala sa Černocha, čím to vlastne podľa neho je. „Tí ľudia do toho idú naplno. Bohužiaľ, neprinášam však dobré správy. Tento rok sa hovorilo o 350-tisícoch utečencov, budúci rok o trojnásobku. Teraz sa hovorí o 600-tisícoch a v roku 2016 má ísť až o šesťnásobok, a to už sme v miliónoch ľudí,“ doplnil údaje, ktoré má.

    Dnes je tu vraj zakotvená mantra, že kto chce bojovať za svojich ľudí, občanov, je nazývaný xenofób. Nepochopiteľné je podľa Černocha poklonkovanie českých politikov Bruseliu „Veľké štáty sa snažia zlomiť tie malé. Ale my sme suverénny krajina s vlastnou vnútornou politikou. Kvóty boli ukážkou – mala sa podať žaloba k európskemu súdu. Že by sme prišli o peniaze? To je rétorika pána Babiša. Neviem, čo dostali nasľubované,“ krúti hlavou.

    Ani Marek Černoch nešetril dôrazným oznámením a emočným apelom: „Prisahám, že vás nikdy nezradím – mám deti. Chcem, aby naša kultúra prežila. Je to špinavý plán na to, ako Európu zničiť. Nedopustíme to!“ V Bruseli podľa neho dochádza k hrám, o ktorých nevedia ani poslanci. „To nebezpečenstvo je fakt reálne. Dnes sa to snáď ešte dá zastaviť, za osem rokov už to nepôjde – ak moslimská komunita dosiahne počtom na to, aby sa stala parlamentnou stranou, bude si tvoriť zákony podľa seba a nikto s tým už nič neurobí!“

    autor: Lucie Bartoš

    - Reklama -