Ľudia musia vedieť pravdu o Kotlebových nepravdách. Ešte tri takéto volebné obdobia a z majetku kraja zostanú len ruiny, hovorí jeho predchodca

    0
    Vladimír Maňka (Autor: TASR)

    “Úspešný kraj nemôže riadiť človek, ktorý tomu absolútne nerozumie,” povedal Maňka.

    Pripomenul, že v čase jeho odchodu z funkcie v roku 2013 bola hodnota majetku kraja k 31. decembru 219,35 milióna eur.

    Ku koncu vlaňajšieho roka predstavovala hodnotu už iba 186,36 milióna eur a je reálny predpoklad, že ku koncu tohto roka bude ešte nižšia. Iné kraje pritom hodnotu svojho majetku zvyšujú.

    “Ešte tri takéto volebné obdobia a z majetku kraja zostanú len ruiny,” poznamenal europoslanec.

    Ako Maňka tiež uviedol, z rekordných miliónov na opravy ciest, ktoré avizoval súčasný šéf kraja po nástupe do funkcie, zostali len prázdne sľuby.

    Vedenie BBSK na čele s Marianom Kotlebom údajne pokračuje v trende nekvalitnej opravy ciest.

    “V médiách deklaruje veľký rozsah opráv za málo peňazí. Dodržiavanie štandardných technologických postupov je výnimkou. Jediným cieľom je vykonať, čo najväčší rozsah opráv za čo najnižšiu cenu. Životnosť takej opravy ho nezaujíma. Veď do volieb to vydrží,” zdôraznil Maňka.

    Ako príklad uviedol opravu cesty v úseku Priechod Baláže, ktorá sa robila v auguste tohto roka. Je zvedavý, ako bude opravený úsek na niektorých miestach vyzerať po prvom zimnom období, na jar 2018.

    Podľa neho Kotleba robí opravy ciest drahšie než propaguje a vynecháva úseky, ktoré si vyžadujú väčšie zásahy.

    “Žiadne rekordy sa nekonajú. On tie cesty jednoducho nerobí. Milióny eur, z ktorých mal financovať opravy ciest, mu zostanú na účte, a potom vytvára dojem, že tie peniaze vlastne ušetrili dobrým hospodárením. V rokoch 2014 – 2016 takouto kamuflážou vytvoril prebytok 17,5 milióna eur.

    Nikdy, ani neurob prebytku nevytvoril vlastnou zásluhou,” dodal Maňka.

    Vyzval občanov BBSK a členov okrskových komisií k obozretnosti a aby dávali pozor na podvody vo voľbách do vyšších územných celkov (VÚC), ktoré budú 4. novembra.

    V roku 2013 v druhom kole volieb do VÚC mu totiž v jednom zvolenskom okrsku opačne zapísali hlasy a pripočítali ich práve Kotlebovi. Dozvedel sa to od členov komisie rok po voľbách.

    - Reklama -