Ľudia členstvo v stranách nechcú, vyhlásil Matovič a prichádza s novým formátom

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Ešte v marci krátko po parlamentných voľbách Matovič vyhlásil, že chce otvoriť členstvo a stať sa širokým ľudovým hnutím. Zdôraznil, že OĽaNO-NOVA nikdy nebude štandardnou stranou, ale chce, aby sa straníkom mohol stať ktokoľvek, kto chce. Nedávno rétoriku upravil. Už nehovorí o členoch, ale o akýchsi registrovaných sympatizantoch.

    “Aj do SaS prichádza mesačne len minimum prihlášok. Preto chceme urobiť naše 'členstvo' voľnejšie tak, aby ľudia boli s nami v úzkom kontakte, ale nemuseli mať stranícku knižku. Nechajte sa prekvapiť, blížime sa k finišu a bude to veľmi dobrá zmena k lepšiemu,” avizoval Matovič.

    Opozičný poslanec tiež po voľbách povedal, že platí pozvanie pre hnutie NOVA Daniela Lipšica a Zmenu zdola Jána Budaja na zlúčenie sa s OĽaNO. Zatiaľ k tomu nedošlo. “To závisí od rozhodnutia týchto dvoch hnutí,” uzavrel Matovič.

    Hnutie OĽaNO má od začiatku len štyroch zakladajúcich členov. Okrem Matoviča je to jeho bratranec a poslanec Národnej rady (NR) SR Jozef Viskupič a poslanci Erika Jurinová a Martin Fecko. Pred parlamentnými voľbami pribralo OĽaNO na svoju kandidátku zástupcov NOVA a ich názvy sa na účely volieb zlúčili.

    Nízky počet členov OĽaNO dlhodobo kritizuje predseda NR SR Andrej Danko (SNS). Tvrdí, že funguje ako rodinná firma, v ktorej o miliónoch eur od štátu rozhoduje len štvorica ľudí. Matovič to odmieta a opakovane reaguje tým, že o peniazoch vždy hlasujú všetci členovia poslaneckého klubu. Tí to opakovane potvrdili.

    - Reklama -