Lubyová čelí opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie

    0
    Na archívnej snímke z 8. novembra 2018 ministerka školstva Martina Lubyová hovorí počas slávnostného odovzdávania prestížnych ocenení vedecko-výskumným pracovníkom. (Autor: TASR)

    Opozícia chce ministerku odvolať pre problémy s prideľovaním stimulov na projekty na výskum a vývoj. Poukazuje na odkopírované posudky, zvyšovanie bodov či údajné omyly a preklepy. Problémom je podľa opozície aj neriešenie eurofondového škandálu z leta 2017. “A takisto fakt, že Slovenská republika príde o sto miliónov eur z eurofondov a jedine v dôsledku neschopnosti nominantov SNS,” uviedla šéfka klubu OĽaNO Veronika Remišová.

    Ministerka je pripravená na odbornú diskusiu, odkázala opozícii po podaní návrhu na jej odvolanie. Už skôr uviedla, že sama odstúpiť neplánuje. Opozícia podľa jej slov nechce o stimuloch diskutovať, iba robiť politické divadlo. Lubyová pred časom avizovala, že na sekcii vedy a techniky na ministerstve školstva mieni urobiť audit, aby sa zabezpečilo, že kontrola bude vykonávaná dôkladnejšie. Pripomenula už prijaté disciplinárne a personálne opatrenia.

    - Reklama -