Lipšica neprekvapuje, že gauneri páchajú podvody a daňové zločiny. Vždy ho znechutí, ak tieto skupiny majú aj “svojich” vyšetrovateľov či prokurátorov

    0
    Daniel Lipšic (vľavo), Marián Kočner (Autor: TASR)

    V kauze sa spomínajú viaceré mená, pričom určite mediálne najznámejšou postavou je kontroverzný podnikateľ Marián Kočner. V ťažisku prípadu stoja aj manželia Róbert a Adriana Čížovci, o ktorých nevine aktuálne Okresný súd Bratislava II rozhodol.

    Súdneho pojednávania sa ako obhájca priamo zúčastnil aj Daniel Lipšic, pričom viac o svojich postrehoch a myšlienkach napísal dnes prostredníctvom svojho facebookového konta.

    „Prvostupňový súd včera v plnom rozsahu oslobodil Róberta a Adrianu Čížových v kauze Glance House. Ako som zdôraznil vo svojej záverečnej reči na pojednávaní, v tejto kauze mali ako obžalovaní pred súdom stáť úplne iné osoby. Osoby, ktoré vytvorili štruktúru, ktorá podvodným spôsobom pripravuje vlastníkov bonitných projektov o vlastníctvo k nehnuteľnostiam (ako napríklad v kauze Technopol),“ uviedol na začiatku svojho komentára 44-ročný bratislavský rodák.

    Následne exminister ešte viac rozobral problematiku podvodných skupín a kartelov a ich prepojenie na štát.

    „To, že gauneri páchajú podvody a daňové zločiny, ma neprekvapuje. Vždy ma však prekvapí a znechutí, ak tieto skupiny, majú aj ´svojich´ vyšetrovateľov či prokurátorov. Teda tých, ktorí by mali stáť na strane zákona a spravodlivosti,“ pokračoval ďalej vo svojom facebookovom príspevku Lipšic.

    Bývalý opozičný člen NR SR dokonca aj menoval niektorých konkrétnych predstaviteľov tuzemskej justície, ktorí podľa neho neprisievajú k spravodlivému výkonu práva.

    „V tomto prípade to boli vyšetrovatelia J. Barochovský, Š. Jombík a prokurátorka M. Trstenská. Vyšetrovateľov, ktorí obviňujú poškodených a kryjú skutočných páchateľov,“ tvrdo komentoval počínanie svojich kolegov z praxe Lipšic.  

    Ak prezident Kiska hovorí o náznakoch mafiánskeho štátu, tak kauza Glance House jeho slová v plnom rozsahu potvrdzuje,” zdôrazňuje exminister.

    - Reklama -