Lipšic ukázal na sudcov, prokurátorov a policajtov: Sú stále vo svojich funkciách

    0
    Na snímke právny zástupca TV Markíza Daniel Lipšic prichádza po prestávke na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (Autor: TASR)

    Na otázku TASR, či takáto skupina ešte existuje, reagoval, že je výrazne paralyzovaná, avšak nerobí si ilúzie, že stratila akékoľvek kontakty. “Tí sudcovia, prokurátori a policajti sú mnohí stále vo svojich funkciách”.

    Lipšicove výroky prichádzajú po pondelkovej debate pred senátom ŠTS, kde sa opäť riešilo, či pripustiť ako dôkaz komunikácie Mariana Kočnera so Štefanom Aghom a Norbertom Bödörom cez telefónnu aplikáciu Threema.

    Celá komunikácia je podľa Lipšica práve dôkazom organizovanej skupiny, zahŕňajúcej aj predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní a sudcov.

    Na argumenty obhajoby, ktorá tvrdí, že nedostala prepisy k dispozícii v dostatočnom časovom predstihu, reaguje Lipšic tak, že „jeden z obhajcov v trestnej veci Jána Kuciaka má image (kópiu – pozn. TASR) s celou komunikáciou z Threemy k dispozícii“. 

    Obžalovaný Pavol Rusko odmietol obsah komunikácie podrobnejšie komentovať s tým, že sú to nepodstatné veci a keď príde na to čas, tak sa vyjadrí. 

    Na utorkové pokračovanie pojednávania boli predvolaní niekdajšia spoločníčka Pavla Ruska v TV Markíza Sylvia Volzová (z jej objednávky vraždy je Rusko obžalovaný v inom konaní), riaditeľ slovenského futbalového zväzu a niekdajší majiteľ produkčného domu Forza Ján Kováčik a bývalá finančná riaditeľka Markízy Radka Doehring. Z troch svedkov sa však zajtra dostaví iba posledná menovaná.

    Obžalovaní Kočner a Rusko podľa obžaloby prokurátora “po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov”.

    Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy svojej niekdajšej spoločníčky v Markíze Sylvie Volzovej, ktorá má prísť v procese svedčiť v utorok (30. 7.).

    - Reklama -