Lipšic spomína na zločinecké skupiny a biele goliere

    0
    Na snímke právni zástupcovia TV Markíza vľavo Tomáš Kamenec a vpravo Daniel Lipšic počas súdneho pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku v kauze falšovania zmeniek TV Markíza 23. júla 2019. (Autor: TASR)

    “Zločinecké skupiny a biele goliere sa už od času môjho pôsobenia vo funkcii ministra spravodlivosti snažia o moju diskreditáciu, kriminalizáciu a likvidáciu,” uviedol pre TASR advokát Daniel Lipšic v reakcii na článok Denníka N, ktorý informuje o pokusoch Mariana Kočnera a Norberta Bödöra diskreditovať viacerých politikov.

    V pondelok (29. 7.) uviedol, že z komunikácie vyplýva existencia zločineckej skupiny.

    “Na Slovensku fungovala zločinecká skupina zložená aj z vysokopostavených policajtov, prokurátorov a sudcov, ktorá dlhodobo spolupracovala s organizovaným zločinom a bielymi goliermi na Slovensku”.

    „Z komunikácie je zrejmé, že sa výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (Lipstein, Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku,“ uvádza podľa Denníka N policajt, ktorý analyzoval prepis komunikácie cez aplikáciu Threema medzi Norbertom Bödörom a Marianom Kočnerom.

    Ten opisuje aj ako Kočner s Bödörom konali v prospech strany Smer-SD.

    Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti.

    V kauze sú obžalovaní Marian Kočner a niekdajší riaditeľ televízie Pavol Rusko.

    - Reklama -