Lipšic sa zahral na proroka. Robert Fico môže tieto voľby prehrať, ako prehral prezidentské voľby, myslí si

    0
    Daniel Lipšic a Igor Matovič (Autor: SITA)

    Podľa Daniela Lipšica bolo pred pár týždňami zrejmé, že vládu zostaví Robert Fico a bolo otázne, koho vezme do koalície. „Nastáva zmena. Robert Fico môže tieto voľby prehrať, ako prehral prezidentské voľby. Dnešná opozícia – stredopravé strany môžu mať väčšinu, tá nádej tu reálne je,“ povedal Lipšic. Priznal však, že ľudia sa ho pýtajú, či by dokázala pravica zostaviť vládu. „Naša odpoveď je – bude to naša povinnosť,“ dodal s tým, že si nemôžu dovoliť krajinu nechať v rukách oligarchov a finančných skupín pre ich osobné nedorozumenia. „Som presvedčený, že ak budú mať stredopravé strany väčšinu, vytvoria vládu,“ zdôraznil. 

    Lipšic taktiež dodal, že veľa závisí od volebnej účasti a preto vyzval ľudí, aby išli voliť. Ľudí vyzval voliť aj Ján Budaj (Zmena zdola). „Príďte k voľbám a pomôžte Slovensku preťať tento bludný kruh, ktorý bráni rozvoju, tej vízii, ktorú sme v sebe v novembri '89 nosili,“ vyzval Budaj. 

    „Najhoršie, čo sa môže krajine stať, je strata nádeje. Ak bude v našej krajine vládnuť celospoločenská nálada, že aj tak je to všetko jedno, aj tak nič nemôžeme zmeniť a aj tak všetci kradnú, tak to vyhovuje gaunerom a korupčným politikom,“ uviedla líderka kandidátky Veronika Remišová s tým, že tieto voľby sú podstatné, a preto by ľudia mali ísť voliť. 

    „To, čo nám reálne hrozí, je vláda dvoch strán, ktoré majú hlboko v sebe napísané, že sú to zlodeji. Myslím si, že by sme tu zažili obdobie ešte horšie, ako bol mečiarizmus, ak zostaneme doma, dopustíme, aby nám vládol Smer a SNS,“ uzavrel Matovič a zopakoval svoju výzvu, aby ľudia išli voliť.

    - Reklama -