Lipšic otvorene ako nikdy. Fico opakovane klame

    0
    Daniel Lipšic a Igor Matovič (Autor: SITA)

    Exposlanec Daniel Lipšic sa na sociálnej sieti zdôveril, že nazrel do spisu, v ktorom je už celých osem mesiacov vedené trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia daňového tajomstva, ktorého sa mal dopustiť neznámy páchateľ. Tento neznámy páchateľ oznámil údaje a predložil listiny týkajúce sa živnosti šéfa Obyčajných ľudí Igora Matoviča chránené daňovým tajomstvom.

    Ako Lipšic ďalej píše, vyšetrovateľovi sa dodnes nepodarilo predvolať na výsluch premiéra Roberta Fica, ktorý je do prípadu tiež zapletený. Podľa jeho tvrdení mal ísť premiér na výsluch naposledy v piatok 28. 10. 2016. „Ale deň predtým sa ospravedlnil z dôvodu, že bude na summite EÚ – Kanada v Bruseli,“ približuje okolnosti a pokračuje, „summit EÚ – Kanada však bol až v nedeľu a R. Fico v piatok veselo prijímal návštevy a vyjadroval sa k vnútropolitickým veciam (vrátane I. Matoviča).“

    Zdroj: Facebook/Daniel Lipšic

    Exposlanec však jedným dychom dodáva, že dvaja ľudia v danej veci vypovedali, a to policajný prezident Tibor Gašpar a známy svedok P. Vandák. „T. Gašpar vypovedal, že dokumenty k I. Matovičovi dostal priamo od premiéra ešte pred jeho pamätnou tlačovkou dňa 5. 2. 2016,“ objasňuje Lipšic. Podľa jeho názoru je zaujímavé, že premiér na pamätnej tlačovke na otázky novinárov, prečo materiály neodovzdal polícii, odpovedal, že nevylučuje, že „ak treba, budú doručené orgánom činným v trestnom konaní“, ale že predpokladá, že polícia sleduje dianie na politickej scéne. „Premiér teda na tlačovej konferencii klamal,“ vyjadril sa exposlanec.

    - Reklama -