Lietali hromy a blesky. Český minister financií Babiš neušetril nikoho. Schytali to médiá aj politici

    0
    Andrej Babiš, exminister financií ČR (Autor: SITA)

    Kauza Bocianie hniezdo sa točí okolo luxusnej farmy, ktorá mala z eurofondov odčerpať poriadny balík. Malo sa tak stať ešte vtedy keď ju nevlastnil Babiš. Ten až ku koncu vyjadrenia prehlásil, že ho v tom čase vlastnili jeho deti. „Schytali to médiá, politická a biznisová konkurencia aj európski štátnici. Na Babišovej muške sa tiež ocitli ľudia, ktorí mu pomohli k politickému vzostupu najmä proti korupcii brojaci podnikatelia, novinári a zástupcovia neziskového sektoru,“ píše pre denník Pravda Lukáš Jelínek.

    V prípade kauzy Bocianie hniezdo malo údajne dôjsť k dotačnému podvodu v hodnote 50 miliónov českých korún. Pravdivosť obvinení v súčasnosti skúmajú českí kriminalisti, ale aj bruselský útvar OLAF. Jelínek podčiarkuje fakt, že líder strany ANO Babiš sa možno dopustil toho, čo jeho strana tak vehementne kritizovala a práve aj vďaka tejto stratégii sa dostala do parlamentu. Komentátor tiež dodáva, že za iných okolností by sa poslanci od Babiša dištancovali, no pravda je taká, že sú od Babiša a ANO závislí.

    „Najhoršiemu by sa dalo predísť, keby Babiš prejavil viac pokory, koaliční partneri si prestali komplikovať život a vrátili sa k dosiaľ pozitívne vnímanému vládnutiu,“ píše komentátor.

    - Reklama -